Noutati :

Cand incep controalele antifumat in Timisoara? Cine are voie sa te amendeze, daca te prinde cu tigara in mana in locuri publice?

16 martie, 2016 - 07:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
6

TIMISOARA. De joi, 17 martie, intra in vigoare Legea  nr.  15/2016 prin care se interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii.

Conform legii, prin spatiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care  are  un  acoperis,  plafon  sau  tavan  si  care  este  delimitat  de  cel  putin  doi  pereti,
indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Pompierii, politistii, jandarmii si politistii de frontiera vor fi cei care vor veghea la aplicarea acestei legi si vor putea da amenzi fumatorilor care o incalca.

Sesizarile privind faptele prevazute de Legea nr. 15/2016 se fac catre Politia Locala sau  catre  structurile  MAI. Atentie, insa! Plangerile nu se fac la 112.

Institutiile si firmele trebuie sa puna in aplicare deindata aceasta lege si sa marcheze spatiile publice inchise cu indicatoare <Fumatul interzis>, cu simbolul international – tigareta barata de o linie transversala.

Politistii, pompierii si jandarmii vor trece la controale in teren in aceste zile pentru a vedea daca oamenii se conformeaza.

Amenzile vor fi de la 100 lei la 500 lei, pentru persoane fizice si de 5.000 lei, la prima abatere, pentru persoanele juridice.

In unele localuri, inca de astazi, la Timisoara, a fost interzis fumatul. Altele se bucura de ultimele ore in care clientii isi mai pot aprinde linistiti o tigara.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. In sfarsit un dram de civilizatie. Cu forta, dar altfel nu se poate in tara asta.

  2. Incet incet nu mai avem drepturi ci doar obligatii.Trebuia lasat fumatul in localuri destinate fumatorilor. Nefumatorii mergeau in localuri pentru nefumatori.Nu era discriminare ci puteai face o alegere.

  3. Incet incet nu mai avem drepturi ci doar obligatii.Trebuia lasat fumatul in localuri destinate fumatorilor. Nefumatorii mergeau in localuri pentru nefumatori.Nu era discriminare ci puteai face o alegere.

    • Puteai pe dracu, ca peste tot se fuma. E cel mai bine asa.

  4. Daaa, intr-adevar, mai ales ca justitia si educatia merg struna, sanatatea duduie, salariile au ajuns la un nivel foarte bun, autostrazile impanzesc tara, mancam doar hrana organica de la producatorii autohtoni, politicienii s-au lasat de furat, deci asta mai ramasese de rezolvat.

  5. in tara asta de cacat ai dreptul doar sa ti se fure 33% impozite si cas-uri pentru care nu beneficiezi de absolut nimic, trebuie sa adoptam regulile si legile stupide din UE ,deci ai o proprietate dar nu ai dreptul sa te folosesti nicicum de ea doar sa platesti taxe si impozite , cacat tara ,pacat de Ceausescu !!!