Cand biserica este cu adevarat in mijlocul oamenilor. Gestul Mitropoliei Banatului pentru o multime de copii

TIMIS. Rostul bisericii e sa fie mereu aproape de oameni si sa-i sprijine la nevoie, sa le aline sufletele si sa-i calauzeasca pe calea credintei.

CITESTE SI: Vom avea UN NOU PRISLOP in Banat? Ce schimbare se face in locul sfant aflat la cativa kilometri de Timisoara? FOTO!

Sta marturie ceea ce s-a intamplat zilele acestea la Manastirea Partos, simbol al spiritualitatii banatene, aflata la aproximativ 50 de kilometri de Timisoara.

Cu sprijinul Mitropoliei Banatului aici a fost deschisa o cantina care ofera o masa calda pentru 35 de copii din Banloc si din satul Partos, copii care urmeaza cursurile scolii din zona si provin din familii modeste. De asemenea, tot aici, de doua ori pe saptamana pot manca si batranii sarmani din comuna.

Locul a fost amenajat chiar langa sfanta Manastire in care s-a retras ocrotitorul Banatului, Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, iar toutul se face cu ajutorul voluntarilor si preotilor.

Cantina a fost deschisa cu binecuvantarea Mitropolitului Banatului care s-a aflat cateva ore printre copii. Dupa ce servesc masa, copilasii isi fac temele sub supravegherea unei invatatoare.

La Manastirea Partos a fost deschisa o cantina pentru copiii din localitate, intr-o cladire cumparata de manastire. Sunt vreo 35 de copii, vin de la scoala, vor avea o masa calda acolo si tot intr-o cladire a manastirii invata. E acolo o invatatoare cu ei care ii supravegheaza indeaproape si ii ajuta. Dupa aceea se va da hrana calda si la oamenii batrani din localitate„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro mitropolitul Banatului, IPS Ioan.

Astfel, Manastirea Partos desfasoara nu doar o misiune de caritate, ci si una cultural-educativa, prin implicarea in educatia copiilor, in proiecte educationale, activitati de after-school, meditatii gratuite, dar si concerte si simpozioane dedicate Sfantului Iosif cel Nou, pentru a revigora voluntariatul crestin, dar si un loc cu mare incarcatura pentru Banat.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Un om cu duh. Daca toti preotii ar fi asa atunci bisericile nu ar mai fii considerate lacase de bani ci cu adevarat lacase de cult

  2. Stimă şi Respect, Î.P.S. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.