Noutati :

Cand armele tac, incepe muzica! TIMF, un nou festival intr-un loc neobisnuit, la Timisoara, in vara 2015

21 februarie, 2015 - 12:05 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Suieratul gloantelor va fi luat de acorduri muzicale la Timisoara, in cadrul unui festival care isi propune sa puna capitala Banatului pe harta marilor festivaluri ale Europei. S-a mai vorbit despre TIMF, care se doreste a fi un pui de-al celebrului festival EXIT din Novi Sad.

Autoritatile locale, impreuna cu organizatorii TIMF, cei care an de an aduna sute de mii de iubitori de muzica la Novi Sad, pun la punct primele detalii pentru Timisoara International Music Festival. Au decis, intr-o mare masura, si locul de desfasurare al evenimentului: poligonul de la Padurea Verde, langa localitatea Giarmata Vii.

opiniatimisoarei.ro a mai scris despre acest festival. Viceprimarul Dan Diaconu ne povestea ca se doreste si implicarea artistilor locali, dar si aducerea unor formatii mari.

CITESTE SI: EXIT Festival, made in Timisoara. Ce surpriza li se pregateste iubitorilor de muzica si distractie?

Este vorba despre mai multe genuri muzicale, de mai multe scene si de o estimare a participarii de pana in 17.000 de persoane, pentru doua seri. In estimarea bugetara am mers pe un pret mic al biletului, accesibil pentru toata lumea”, spunea, in luna ianuarie, viceprimarul Timisoarei.

Edilul s-a mai intalnit cu organizatorii si au stabilit ca, cel mai probabil, TIMF va avea loc la inceputul verii, chiar in primele zile din iunie.

„In ultimele intalniri pe care le-am avut cu echipa de organizare a festivalului EXIT de la Novi Sad, in vederea realizarii Timisoara International Music Festival, am analizat diverse locatii pentru un astfel de eveniment. Locatiile trebuie sa permita accesul usor al participantilor, existenta sau posibilitatea extinderii transportului in comun, sa fie indeajuns de spatioasa pentru amplasarea a 5 scene si afluxul unui numar mare de participanti, precum si indeplinirea unor cerinte tehnice legate de electricitate, drumuri si platforme. Una dintre locatiile cele mai potrivite identificate este cea a poligonului de la Padure Verde, cu o suprafata suficienta, cu locatii diverse, cu posibilitatea accesului din mai multe artere de circulatie si in apropierea padurii, ceea ce creaza un ambient extraordinar”, ne-a explicat acum Dan Diaconu.

Potrivit acestuia, organizatorii analizeaza in acest moment posibilitatile tehnice pentru desfasurarea TIMF la poligonul de la Padurea Verde.

Consiliul Local Timisoara a alocat deja 900.000 de lei pentru Timisoara International Music Festival. Asta inseamna putin peste 200.000 de euro. Ramane de vazut ce sponsori vor reusi sa atraga organizatorii si ce artisti isi vor permite sa aduca pe scenele de langa Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...