Cand ar putea iesi Marea Britanie din UE? A fost avansata o data!

Ministrul britanic al Comertului International, Liam Fox, a avansat duminica 1 ianuarie 2019 ca posibila data a iesirii efective a Marii Britanii din Uniunea Europeana si a anuntat ca noul guvern de la Londra a inceput deja discutii informale pentru incheierea unor acorduri bilaterale de liber schimb cu mai multe tari, printre care se numara Australia si Canada.

Data de 1 ianuarie 2019 este cea pe care „o am in vedere si ea ar putea fi propusa daca va fi nevoie”, a declarat Liam Fox publicatiei Sunday Times. Oficialul britanic, care conduce ministerul ce va trebui sa dezvolte legaturile economice ale Marii Britanii conform viitorului ei statut de tara nemembra a UE, a mai mentionat ca doreste ca atunci cand tara sa va parasi efectiv blocul comunitar sa fie pregatite mai mult de zece acorduri de liber schimb cu alte state. El va efectua saptamana viitoare o vizita in SUA.

Citeste mai mult pe digi24.ro!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...