Noutati :

Canalizare noua pentru locuitorii din zona Piata Crucii! Lucrarile s-au terminat, culmea la timp!

13 decembrie, 2010 - 09:25 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

Daca pana acum municipalitatea ne-a obisnuit ca lucrarile, la marile santiere din oras, sa se incheie dupa saptamani sau chiar luni de intarziere, in Piata Crucii lucrarile la canalizare s-au terminat… la timp. Lucrarea nu a avut nevoie de nicio o zi in plus pentru terminare, asta, poate si pentru ca lucrarea a fost facuta din bani europeni, iar occidentalii nu ar fi acceptat nicio scuza.

„Ajungeam sa avem tarife duble la populatie daca le faceam din banii nostri. In continuare vrem sa procedam la fel, sa aducem bani de afara pentru lucrari” a declasrat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, care s-a aratat multumit de faptul ca Timisoara are canalizare aproape ca Parisul . „In Timisoara canalizarea e in proportie de 97-98 %. Nici Parisul nu are canalizare 100%”, a mai spus Vlaicu. Lucrarile in valoare de 760.000 euro, au fost incepute in luna iunie 2010 si au cuprins strada Memorandului si Piata Crucii. Scopul acestor lucrari este cresterea gradului de confort pentru locuitorii din zona.

Lucrarile din aceasta zona au cuprins si un element de noutate şi anume procedura de „religning” („camasuire”). Metoda a permis autoritatilor sa nu mai sparga asfaltul pentru terminarea lucrarilor. In acelasi timp, pentru a evita noi sapaturi, costuri si deranj in plus, Aquatim a reabilitat si reteaua de alimentare cu apa pe strada Memorandului si Piata Crucii. Lucrarile au fost in valoare de 176.000 euro. Componenta de reabilitare si extindere a retelei de canalizare face parte din masura ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare), care vizeaza si reabilitarea statiei de epurare, precum si asistenta tehnica pentru implementare si supervizare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...