Noutati :

Campus Lenau cu 2 cladiri in zona Oituz, de 8 milioane de euro! Cand incep lucrarile?

14 februarie, 2014 - 04:39 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Doua cladiri nou-noute pentru elevii care invata la Lenau. Constructia acestora incepe chiar anul acesta, cu bani din bugetul local. Potrivit primarului Nicolae Robu, a fost finalizat deja proiectul tehnic, urmand sa fie demarata licitatia pentru desemnarea firmei care sa execute lucrarile.

Proiectul tehnic finalizat in aceasta saptamana arata foarte clar cum va fi campusul Lenau din zona Oituz, in apropiere de intersectia de la Punctele Cardinale.

„Dorim in acest an sa incepem si constructia, vom face o rectificare de buget pentru lucrarile propriu-zise. In functie de cum vor decurge lucrurile, vom trece imediat la organizarea licitatiei si cum vom avea contractul semnat si va fi nevoie de bani, atunci vom face o rectificare de buget si vom vedea de unde vom lua si vom directiona catre acest obiectiv, proiectul este unul prioritar. Proiectul tehnic ne arata toate detaliile cladirii”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Practic, lucrarile propriu-zise ar putea incepe in primavara, daca licitatia nu se prelungeste foarte mult. Vor fi 2 cladiri: una cu 4 etaje – un etaj retras si inca 3 nivele, iar alta cu 3 etaje. Vorbim in total de 26 de sali de clasa, cu 9 laboratoare, biblioteca, 3 cabinete medicale si sala de sport.

„Campusul Oituz se va amenaja pe o suprafata de 4.000 de metri patrati. Vor fi 2 corpuri de cladire dispuse in forma literei L: corpul A – regim de inaltime D+P+3E+E retras si corpul B – regim inaltime P+3E. Numarul total al salilor de clasa este de 26, cu suprafata minima de 50 mp/sala + 9 laboratoare, biblioteca, 3 cabinete psiho-medicale (medical, stomatologic si psihologic) si sala polifunctionala. Valoarea proiectului este de aproximativ 8 milioane de euro”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Ramane de vazut cati bani va aloca Primaria Timisoara pentru inceperea lucrarilor. Oricum, lucrarile sunt estimate la o valoare totala de 8 milioane de euro, potrivit documentatiei.

Intre timp, lucrarile pentru renovarea Liceului Lenau de pe strada Gheorghe Lazar au fost stopate. Firma castigatoare a licitatiei a intrat in insolventa, iar acum e nevoie de o noua licitatie, pentru desemnarea unui alt constructor.

„Unele lucrari nu prea au fost facute, s-au schimbat unele geamuri, altele nu au ajuns sa fie schimbate, ci doar au fost date jos geamurile vechi, s-a lucrat la peretii exteriori din curtea interioara, s-a lucrat la acoperis. Nu au fost probleme sa nu fie geamuri sau sa ploua, pentru ca s-au luat masuri. Urgent este sa facem o amenajare de cladire pentru a crea sali de clasa. Nu este inca in derulare licitatia pentru o noua firma. Este sub controlul KfW”, a spus Robu.

CITESTE SI:

Mai multi elevi de la Liceul Lenau vor invata intr-o hala amenajata de Primaria Timisoara. Vezi ce clase vor fi mutate acolo!

Au inceput lucrarile de renovare la Liceul Lenau, cu bani de la nemti. Primaria Timisoara va inapoia 700.000 de euro Germaniei

Inca 6 cladiri istorice din Timisoara vor fi reabilitate cu bani de la nemti. Printre ele, si cea in care se afla sediul PNLInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...