Noutati :

Campionatul National Universitar al Romaniei la fotbal, la UPT

23 mai, 2019 - 12:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Campionatul National Universitar al Romaniei la fotbal (pe teren mare, in 11) a redebutat, in primavara anului 2015, la initiativa prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara. Competitia, desfasurata anual, este organizata de Federatia Sportului scolar si Universitar din Romania (FSSU), Ministerul Educatiei Nationale (MEN), Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Universitatea Politehnica Timisoara (UPT).

Campioanele editiilor de pana acum au fost Universitatea Constantin Brancusi Tg. Jiu (2015), Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) si Universitatea de Vest Timisoara (2017).

Pot participa studenti, romani sau straini, la studiile de licenta/masterat/doctorat la universitatea respectiva, indiferent daca sunt sau nu legitimati la cluburi profesioniste de fotbal. Editia 2019 a avut preliminarii, desfasurate in sistem eliminatoriu.

Turneul final va avea loc intre 24-26 mai 2019, la Timisoara, pe stadionul stiinta si pe terenurile III Dan Paltinisanu si sintetic Baza Politehnica 2. Finala va avea loc duminica, 26 mai, ora 13, pe stadionul stiinta.

La turneul final vor participa sase echipe, care vor juca in sistem grupe (doua grupe a cate trei echipe), meciuri de cate 60 de minute (exceptand finala), apoi finala pentru locul 3 (locurile 2 din grupe) si finala (locurile 1 din grupe). Tragerea la sorti a grupelor va fi fara capi de serie.
Durata meciurilor de la turneul final, exceptand finala, va fi de doua reprize a cate 30 de minute. in caz de scor egal dupa timpul regulamentar din cele doua finale, se va trece direct la loviturile de departajare.

Lotul unei echipe poate avea maxim 18 jucatori. Echipele au dreptul de a inscrie 18 jucatori pe raportul de arbitraj, dintre care sapte rezerve. Fiecare echipa are dreptul la cinci inlocuiri de jucatori, una fiind rezervata exclusiv portarului.

Campioana nationala din acest an va participa la Campionatul European Universitar (European Universities Football Championship) 2019, care se va desfasura la Madrid (Spania), intre 20-27 iulie, competitie organizata de European University Sports Association (EUSA).

Echipele participante la turneul final:
* Universitatea Politehnica (UPT) Timisoara
* Universitatea de Vest (UVT) Timisoara
* Universitatea (UPET) Petrosani
* Universitatea (UO) Oradea
* Universitatea 1 Decembrie 1918 (UAB) Alba-Iulia
* Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi (UTI) Iasi

Programul turneului final va fi stabilit vineri, 24 mai, la ora 13, cand va avea loc sedinta tehnica si tragerea la sorti.

Detalii despre competitie, pe site-ul oficial, fotbal-universitar.upt.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...