Noutati :

Campionatele Europene de gimnastica. Romania: patru medalii de aur din cinci posibile

13 mai, 2012 - 03:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

 

Romania a stralucit duminca la Campionatele Europene de la Bruxelles. Fetele noastre au castigat cinci medalii: trei de aur, la sarituri, barna si sol, si doua de argint, la barna si sol. Sambata, Romania a luat aurul european si in finala pe echipe.

FINALA LA SOL : Larisa Iordache – aur, Catalina Ponor – argint

Gimnasta Larisa Iordache a castigat duminica medalia de aur, iar Catalina Ponor pe cea de argint, in finala la sol, la Campionatele Europene de la Bruxelles.

Larisa Iordache a produs „explozie” la Bruxelles, in tribune, dar si pe marginea covorului, ea incheind in aplauzele antrenorilor Bellu si Bitang, dar si ale Catalinei Ponor.

Larisa a fost notata cu 15.233 si a cucerit medalia de aur, in timp ce Catalina Ponor a fost notata cu 14.633, obtinand medalia de argint. Pe podium a mai urcat britanica Hannah Whelan (14.533).

Romania a incheiat participarea la CE de la Bruxelles, cu 12 medalii, dupa cum urmeaza: Senioare – aur pe echipe, aur la sarituri (Sandra Izbasa), aur la barna (Catalina Ponor), argint la barna (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Catalina Ponor); Junioare – argint la sarituri (Alina Stanila), barna (Andreea Munteanu), sol (Silvia Zarzu), bronz pe echipe, la individual-compus si sol (Andreea Munteanu).

Titlul european pe echipe la senioare a revenit in panoplia Romaniei dupa 4 ani.

FINALA LA BARNA: Catalina Ponor – aur, Larisa Iordache – argint

Gimnasta Catalina Ponor a castigat duminica medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de argint, in finala la barna, la Campionatele Europene de la Bruxelles.

Larisa Iordache a deschis finala, fiind notata cu 15.133, cu care a ocupat locul doi.

Catalina Ponor, intens aplaudata de public, a intrat ultima in finala, exercitiul ei fiind notat cu 15.200, performanta care i-a adus medalia de aur.

Pe podium s-a mai aflat Hannah Whelan (14.333).

Iordache a fost calificata de pe locul 8 si in finala la paralele, dar antrenorii au decis sa o protejeze, urmand sa ia startul doar la barna si sol.

FINALA LA SARITURI: Sandra Izbasa – aur

Sandra Izbasa a fost notata cu 14.900 la prima saritura si cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur.

Medalia de argint a revenit gimnastei Oksana Susovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elvetia) – 14.624.

Gimnastele junioare, patru medalii in finalele pe aparate la CE

Delegatia Romaniei si-a marit numarul de medalii la Campionatele Europene de la Bruxelles cu inca patru, cucerite, duminica, in finalele pe aparate de junioarele Alina Stanila, Andreea Munteanu si Silvia Zarzu.

In finala de la sarituri, Alina Stanila a fost notata cu 13.866, performanta care i-a adus medalia de argint. Stanila a fost depasita de Chantysha Netteb (Olanda, 14.133), medalia de bronz revenind rusoaicei Maria Harenkova (13.099).

Sportiva din Rusia a cucerit aurul european in finala de la barna (14.766), medalia de argint fiind castigata de Andreea Munteanu (14.433), iar cea de bronz de italianca Elisa Maneghini (14.233).

La sol, in ultima finala a competitiei junioarelor, Silvia Zarzu a obtinut nota 13.933, cu care a cucerit medalia de argint, iar Andreea Munteanu a incheiat cu 13.900 si medalie de bronz.

Finala la sol a fost castigata de rusoaica Maria Harenkova (14.233).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...