Noutati :

Campioana olimpica si mondiala Gabi Szabo da startul la prima editie a concursului international de atletism Cupa DKMT – Prietenia si Crosul Olimpic DKMT

4 mai, 2011 - 01:57 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Pregatirile pentru sarbatoarea euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa sunt pe ultima suta de metri! Timisoara va gazdui in 28-29 mai, prima editie a concursului international de atletism Cupa DKMT-Prietenia si Crosul Olimpic DKMT. Startul concursului va fi dat chiar de atleta  Gabriela Szabo!

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Timis, in parteneriat cu Federatia Romana de Atletism, Universitatea Politehnica Timisoara, Academia Olimpica Romana – filiala judetului Timis, Consiliul Judetean Arad, Consiliul Judetean Caras-Severin, Inspectoratul Scolar al Judetului Timis, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timisoara, Clubul Sportiv Scolar Lugoj si directiile de sport si asociatiile de atletism din judetele Timis, Caras-Severin si Arad.

La editia din acest an vor lua parte copii categoria I si juniori categoria III, nascuti in 1998 si 1999, respectiv 1996 si 1997. De asemenea, concursul se adreseaza si copiilor si tinerilor cu dizabilitati motorii, de ordin fizic si psihic pentru care se organizeaza doua probe de pista si una de cros.

Concursul de atletism se va desfasura pe parcursul a doua zile. In prima zi, 28 mai, va avea loc Cupa DKMT Prietenia, localizata la stadionul „Politehnica” din Timisoara.

In 29 mai, va avea loc cel de-al doilea eveniment al concursului de atletism, si anume Crosul Olimpic DKMT, al carui start va fi dat la ora 10, din centrul Timisoarei, in Piata Iancu Huniade. Crosul are o lungime de 2,8 km si se va desfasura pe traseul Piata Iancu Huniade – Str. Michelangelo – B-dul Vasile Parvan – Splaiul Tudor Vladimiresu – Podul Traian – Piata Victoriei unde va avea loc si festivitatea de premiere. Traseul poate fi parcurs in 10 min de catre cei mai experimentati sau de 45 de minute de cei mai putin experimentati.

In programul evenimentului, tot in 29 mai, in fata Operei din Timisoara va avea loc un spectacol folcloric multicultural.

Pentru aceste evenimente, Consiliul Judetean Timis a alocat suma de 60.000 de lei, iar elevii care vor participa vor fi cazati si li se va oferi masa la Liceul cu Program Sportiv Banatul.

Manifestarea va fi una itineranta si va fi gazduita, pe rand, de judetele care fac parte din DKMT.

Crosul Olimpic DKMT si Cupa DKMT-Prietenia nu au nicio legatura cu crosul care are loc an de an, la sfarsitul lunii mai la borna de la Triplex Confinium de la Beba Veche.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...