Noutati :

Campanii de imunizare in Timis de Saptamana Europeana a Vaccinarii

23 aprilie, 2012 - 02:23 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0


TIMISOARA. Perioada 21 -27 aprilie inseamna campanii de vaccinare si informare a timisenilor despre riscurile la care se supun daca nu au anticorpii de care au nevoie pentru a lupta impotriva bolilor contagioase.

Sub sloganul „Sa prevenim, sa protejam, sa imunizam„, Saptamana Europeana a Vaccinarii, editia 7, are drept scop constientizarea privind importanta imunizarii si a cresterii acoperirii vaccinale a copiilor din grupurile defavorizate.

Saptamana Europeana a Vaccinarii 2012 se refera la combaterea perceptiilor gresite ale populatiei si personalului medical care au drept rezultat comportamentele ce determina o acoperire vaccinala deficitara si (re)aparitia unor boli infectioase, precum rujeola, rubeola, poliomielita sau tuberculoza.

In judetul Timis, acoperirea pe tipuri de vaccin a fost de peste 85% in anul 2011 pentru vaccinul DTP-VPI (diftero-tetano-pertussis) si de peste 78% pentru pentru vaccinarea antirujeolica.

Principalele motive care au condus la o acoperire vaccinala sub media pe tara le reprezinta refuzul parintilor din anumite confesiuni religioase, cei din comunitatile defavorizate, copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, familiile de romi etc.

In cadrul Saptamanii Europene a Vaccinarii 2012 sunt organizate mai multe activitati de informare privind beneficiile vaccinarii. Mai mult decat atat, in trei localitati vor avea loc actiuni de imunizare, astfel: in 25 aprilie, la Lugoj – Colonia Maguri si in 26 aprilie in localitatile Bunea Mare si Checea„, spune Kalliope Silberberg, coordonator Promovarea Sanatatii in cadrul Directie de Sanatate Publica Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...