Noutati :

Campania de vaccinare antigripala in Timis incepe luni, cu mai mult de o luna intarziere

14 noiembrie, 2012 - 06:54 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Vaccinul pentru campania gratuita de imunizare a populatiei va sosi joi in Timis. Asta desi initial reprezentantii Ministerului Sanatatii anuntau că vaccinurile vor sosi in teritoriu la inceputul lunii octombrie, iar ulterior la finalul aceleiasi luni.

Cu toate acestea, abia in data de 19 noiembrie  campania de vaccinare va demera in judetul Timis.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sanatate Publica Timis pentru judet au fost solicitate 40.000 de doze de vaccin antigripal, dar nu toate vor sosi in judet, in prima transa.

“Aceasta prima transa este de 9.000 de doze, din care 60 de doze sunt repartizate de catre Ministerul Sanatatii, prin Ordin de ministru, institutiilor ce  apartin Ministerului Administratiei si Internelor. Restul, adica 8.940 de doze vor fi repartizate medicilor de familie din Timisoara si judet, medici care au trimis in timp util catagrafiile cerute anterior”,  spune Dana Sapac, purtator de cuvant al DSP Timis.

Recomandarea Ministerului Sanatatii, pentru aceasta prima transa de vaccinare este  de a fi vaccinate, cu prioritate, persoanele cu afectiuni cronice, gravidele, persoanele cu varsta de peste  65 de ani si apoi, in functie de afectiuni, persoanele pe care fiecare medic de familie le considera a fi cu risc mare de imbolnavire in aceasta perioada.

CITESTE AICI SI: Campania de vaccinare antigripala va incepe cu mare intarziere in Timis, in aceasta toamna. Vezi aici de ce!!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...