Campania ‘Bucurie la cutie’ a oferit zambete si daruri pentru 1.500 de copii din familii modeste din mai multe sate si orase din Timis

TIMISOARA. Asociația “Inițiativă în Educație”, inEDU, a desfășurat în luna decembrie 2021 campania umanitară „Bucurie la cutie”.

Peste 40 de voluntari, 13 școli implicate, 1000 de elevi, 60 de cadre didactice au pregătit și distribuit aproape 1.500 de cadouri pentru a le aduce o bucurie copiilor care provin din familii defavorizate, care fac parte din grupuri vulnerabile și la care Moș Crăciun ajungea mai greu în această perioada a anului.

Darurile au fost pregătite de elevi, părinții acestora, profesori din diferite școli din Timișoara, dar și de simpli cetățeni care au vrut să facă o faptă bună. Cutiile ambalate festiv au conținut produse de igienă, dulciuri, jucării și rechizite pentru cei mici. Donatorii au fost încurajați să scrie o scrisoare sau o felicitare specifică Crăciunului pentru a transmite, pe lângă darul oferit, și un strop de speranță, încredere și gânduri bune.

Toate pachetele oferite au adus o bucurie de nedescris. “Bucurie la cutie” nu este doar despre fericirea copiilor care află că Moșul nu a uitat de ei, ci și despre bucuria părinților care primesc astfel un sprijin, despre bucuria donatorilor care oferă cu tot sufletul și despre bucuria comunității care se unește în jurul binelui făcut”,  a declarat Alina Iga, coordonator al campaniei.

Colectarea pachetelor s-a făcut atât în școlile partenere, cât și la sediul Asociației  “Inițiativă în Educație” cu sprijinul restaurantului “Clătite la tigaie”.

A fost o mobilizare extraordinară! Toate așteptările noastre au fost depășite. Speram să ajungem la cei 250 de copii din proiectul “Aventură prin lectură” cu care lucrăm săptămânal în 4 comunități rurale dezavantajate pentru dezvoltarea competențelor de literație, dar am avut parte de o surpriză minunată să descoperim atât de multă generozitate și implicare!” Andrada Mazilu, Președinte al Asociației Inițiativă în Educație.

Printre școlile implicate s-au numarat: Școala Gimnazială nr.21 „Vincențiu Babeș”, Colegiul Național Bănățean, Şcoala Gimnazială Nr. 25, Școala Gimnazială Nr. 18, Scoala Gimnaziala Nr. 24, Grădinița PP. 45., Școala Gimnazială Nr. 16, Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură Casa Verde structura Grădinița P.P. 13, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Grădinița PP Giarmata Vii, Școala Primară Giarmata Vii, Școala gimnazială Ghiroda și  Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”.

Au fost colectate aproape 1.500 de cadouri care au fost distribuite de către voluntari și asociații partenere. Printre beneficiarii proiectului au fost copiii din Biled, Bencecu de Sus, Bencecu de Jos, Pesac, Satchinez, Dumbrava, Vinga, Cenad, Ianova, Ohaba, Remetea Mare, Partoș, Comloșul Mic, Comloșul Mare, Covaci, Bacova, Iecea Mare, Murani, Giarmata, Periam, Pietroasa, Cărpiniș. Majoritatea copiilor trăiesc în mediul rural, dar au fost și beneficiari din mediul urban: Lugoj, Timișoara, Sânnicolau Mare. Proiectul a depășit și granițele județului Timiș fiind distribuite cadouri și la Blaj, Mehedinți și Brad.

Campania a fost coordonată de Andrada Mazilu, Alina Iga și Elena Ilie, voluntari ai organizației “Inițiativă în Educație”.

A fost pentru prima dată în viața mea când am avut ocazia să coordonez o campanie de Crăciun. Când am văzut implicarea și susținerea comunității, a profesorilor, a elevilor, mi-am simțit inima plină de bucurie și recunoștință. M-am simțit parte dintr-o familie mai mare, în care aprecierea, grija și susținerea sunt firești. Cu ajutorul fiecărui donator, voluntar, am adus speranță și iubire în sufletele copiilor. Iar noi, la rândul nostru, am primit înzecit căldură, recunoștință și multe îmbrățișări. Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi în cadrul acestei campanii, că ați avut încredere în viziunea noastră și că ne-ați ajutat să aducem magia în casele copiilor acum de sărbători. ” a precizat Elena Ilie.

Misiunea ONG-ului Initiativa in Educatie este de a sustine si contribui la imbunatatirea mediului educational si de a crea contexte de invatare si dezvoltare pentru a construi o lume mai buna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...