Camioanele au fost trase pe dreapta, in Timis. Nu mai au voie sa circule pe timpul zilei, din cauza caniculei. Video

TIMISOARA. Timp de trei zile, pana sambata, inclusiv, camioanele nu au voie sa circula intre orele 12.00 si 20.00 atat pe drumurile nationale, cat si pe cele judetene.

CITESTE SI: S-a dat in folosinta noul Terminal de Sosiri Curse Externe la Aeroportul Timisoara. Primii pasageri au venit de la Munchen

VIDEO: George Stefanita

Masura este impusa in aproape judetele tarii, mai putin in Harghita, Neamt, Suceava si Botosani.

Aceste restrictii sunt instituite ca urmare a avertizarilor de canicula emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie.

Masura este adoptata pentru protejarea si conservarea sectoarelor de drum cu imbracaminte bituminoasa, respectiv pentru prevenirea deformatiilor majore ireversibile care pot aparea pe reteaua rutiera, ca efect al desfasurarii traficului greu in conditiile climatice de canicula.

Masurile adoptate de CNAIR sunt luate potrivit legii regimul drumurilor, potrivit careia administratorul drumului ”poate interzice temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe autostrazile si drumurile nationale din judetele afectate de codul portocaliu, cu exceptia:

– transporturilor de persoane;
– transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala;
– vehicule care participa la interventii in caz de forta majora;
– transporturi funerare;
– transporturi postale;
– transporturi de echipamente de prim ajutor;
– transporturi pentru distribuire de carburanti;
– transporturi de marfuri sub temperatura controlata;
– transporturi pentru tractari vehicule avariate;
– transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate;
– transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii;
– transporturi apa imbuteliata;
– transporturi produse provenite din exploatari agricole;
– transporturi militare implicate in exercitii multinationale.”

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...