Camere video montate in curtile scolilor si gradinitelor din Timisoara. Vom avea si sectii de Politie Locala in oras. Anuntul viceprimarului Cosmin Tabara

TIMISOARA. Noi masuri de siguranta in scoli si gradinite la Timisoara, dar si pe strazi. Sunt obiectivele pentru acest an pe care le are in vedere viceprimarul Cosmin Tabara.

CITESTE SI: O noua gara de tren ar putea fi amenajata in plin centru la Timisoara. Primaria scoate din sertar un plan vechi si cere un concept nou de amenajare pentru zona Oituz – Popa Sapca. Cumpara servicii de urbanism

Edilul vrea o monitorizare stricta a celor care intra sau ies din curtile unitatilor de invatamant din Timisoara, dar si sa infiinteze 3-4 sectii de Politie Locala in diferite zone din oras, pentru ca interventiile sa fie mai rapide in situatii de urgenta. Au fost identificate si spatii pentru viitoarele sectii, spune viceprimarul.

Este necesara, in primul rand, stabilizarea activitatii de politie locala prin definitivarea postului de director, deoarece este un interimat care dureaza de foarte multa vreme, peste un an in acest mandat administrativ si alti opt ani anterior.
In paralel, voi face demersuri pentru deschiderea a trei-patru sectii de politie locala in municipiu. S-au identificat si spatii disponibile in zona Dacia si in Piata Doina. Un post ar deservi neaparat zona centrala, politistii locali avand metode de deplasare potrivite pentru strazile pietonale (biciclete, trotinete electrice). Voi solicita din buget si sume pentru dezvoltarea capacitatii de comunicare a politistilor locali„, transmite viceprimarul Timisoarei Cosmin Tabara.

Camere de supraveghere in perimetrul scolilor si gradinitelor

Edilul vrea protectie suplimentara pentru copiii din Timisoara, iar pentru aceasta anunta instalarea de sisteme video care sa transmita imagini in timp real care sa fie atent monitorizate.

O alta masura pe care doresc sa o implementam este montarea de camere video la scoli si gradinite, aceste sisteme urmand sa monitorizeze perimetrul curtii si sa fie conectate la un centru comun. Vom putea vedea cine intra si cine iese din unitatile de invatamant. Chiar daca investitia pare mai mare la inceput, pe termen lung e mai eficient, daca socotim cate persoane ar trebui sa faca paza la aceste obiective„, precizeaza Cosmin Tabara, viceprimarul Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Statele Sovietice ale Americii spune:

  Statisticianul Zac Kriegman de la reuters a fost dat afara dupa ce a publicat un studiu statistica care contrazicea propaganda plm.
  El a fost trimis la reeducare, dar a refuzat.

 2. Atunci de ce În Parcul Copiilor este secție dar NICIUN agent? spune:

  Numai loaze ne servește acest edil Tabără… Zero barat pe management și eficienta.
  PLT toaca banii publici degeaba, cu girul conducerii PMT.
  Nu vezi picior de polițai prin oraș, de zici ca sunt năluci… Parcurile pline de vagabonzi

 3. Gepeto spune:

  E cumva PEDOFIL și nu știm noi, ori n-are cum să-și rezolve problemele?