Camera Deputatilor: Deciziile se vor lua doar cu majoritatea celor prezenti

Puterea a obtinut castig de cauza la Parlament. Sunt doua luni de cand conducerea alesilor nu s-a mai putut intruni in sedinta pentru ca opozitia a boicotat intalnirile. In absenta PSD si PNL, regulamentul a fost modificat.

La pranz, cand deputatii ar fi trebuit sa voteze modificarile la Regulament, din tabara Puterii lipseau 10 voturi pentru ca propunerea sa fie adoptata.

Cateva minute bune, Roberta Anastase a incercat sa-i adune pe toti in sala.

Liberalii si social-democratii au decis sa sesizeze Curtea Constitutionala, iar sedinta a fost tensionata si pentru ca s-a defectat sistemul de vot.

De vina pentru eroarea din sistem ar fi fost insa o functionara, care, pentru ca a uitat parola de la un calculator, ar fi blocat procedura de vot electronic.

Votul s-a dat prin apel nominal, iar opozitia a strigat din nou „frauda”. Si, ca de obicei in ultimele doua luni, alesii opozitiei au urmarit sedinta de la distanta.

Modificarile la Regulamentul Camerei au fost votate, in final, de marea majoritate a alesilor care sustin Guvernul, iar colegii care au plecat din sala au aflat la sfarsitul zilei ca vor pierde diurna pentru sedinta de marti.

Ca un element de culoare, functionarii din Camera Deputatilor au incarcat un carucior cu teancurile de proiecte a caror dezbatere a fost intarziata, pentru ca pur si simplu nu le mai puteau duce pe brate.

Marti, insa, chestiunea a fost transata prin vot, de PDL, cu sprijinul UDMR.

Potrivit noilor prevederi ale Regulamentului, mai marii Camerei Deputatilor vor putea lua decizii de acum inainte si doar cu majoritatea celor prezenti in sala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Cu cat mai putini p[arlamentari, cu atat mai bine ! Cat mai rapid, Parlamentul unicameral !