Noutati :

Camera de Comert Timis, profit de peste 2,5 milioane de euro pe timp de criza

25 decembrie, 2010 - 11:19 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ECONOMIC
0

Desi e an de criza, iar ghilotina guvernamentala a „scurtat” veniturile bugetarilor, pensionarilor, mamelor, asistatilor social si chiar a elevilor si studentilor, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a inregistrat cel mai mare profit de la infiintarea institutiei pana in prezent. Nu mai putin de 2,4 milioane de euro au fost incasati de la stat si depusi intr-o banca, cu dobanda la termen, pentru acumularea de castiguri sigure in perspectiva viitoarelor investitii.

„La inceput de an am intrat in proprietatea sediilor pe care Primaria Timisoara ni le-a restituit, dar si a despagubirilor in valoare de 2,4 milioane de euro la care a fost obligata de CEDO pentru imobilele noastre instrainate definitiv. Banii au fost depusi in depozite bancare cu dobanda, pe termen de un an, iar in februarie 2011, cand expira termenul, probabil ca-i vom lasa acolo in continuare. Nu vreau ca acesti bani sa-i folosim pentru salarii, ci pentru dezvoltarea unui proiect in valoare de peste 10 milioane de euro, la intocmirea caruia am lucrat nu mai putin de un an. Este vorba despre extinderea Centrului Regional de Afaceri Timisoara cu inca o cladire, o constructie unde speram sa se regaseasca tot mediul de afaceri din vestul tarii”, a declarat presedintele CCIAT, Georgica Cornu, cu ocazia bilantului de sfarsit de an.’

„Statul roman e cel mai mare tepar!”

Revoltat pe modul in care statul isi trateaza partenerii de afaceri, cu neplata unor arierate care se maresc de la luna la luna, presedintele CCIAT a subliniat faptul ca tot ce au facut guvernantii in ultimii 20 de ani este gresit.
„Cred ca tot ce s-a facut in Romania in ultimii 20 de ani este gresit! S-a creat o falsa impresie ca in economia de piata se poate trai mai bine decat in comunism. Eu zic ca se poate trai bine oriunde, cu conditia sa muncesti mult, corect si eficient!”, a punctat Georgica Cornu, care, daca ar fi in rolul unui profesor de la Stiinte Economice, ar dezvalui studentilor cum se pot acumula, in douazeci de ani, aproape 200 de milioane de euro, cat spun revistele de bussines ca este averea sa personala. Potrivit calculelor sale, cel mai mare tepar din economia romaneasca este statul.

„Cred ca cel mai mare tepar al mediului de afaceri este statul roman! Organizeaza licitatii, incredinteaza lucrari, apoi uita sa le plateasca. Spre deosebire de sindicate, mediul de afaceri are o mare problema: nu este organizat. Patronatele nu sunt, in opinia mea, decat organizatii infiintate pe criterii de partid, sustinute de politicieni!”, a mai spus presedintele CCIAT. Referindu-se la anul ce tocmai se incheie, Georgica Cornu a scos in evidenta faptul ca organizatia pe care o conduce, CCIAT, nu a facut nici un fel de reduceri de personal, ba chiar si-a adaugat in cont aproape 2,5 milioane de euro, insa in afacerile personale lucrurile nu merg la fel de bine. Izometal-Confort are credite de aproape 100 milioane de euro, la care plateste lunar rate de pana la 1,5 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...