Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la final de semestru

La CCIAT s-a facut sinteza activitatii pentru semstrul I al anului 2015 si a fost prezentat programul de actiuni pentru semestrul II.

 “Este o actiune traditionala a Camerei de Comert sa incheiem in acest fel semestrul I de activitate si sa prezentam planul pentru semestrul II. In legatura cu rezultatele – apreciez ca acestea sunt bune. Camera de Comert din Timisoara este, in continuare, una dintre cele mai importante Camere din Romania, prin activitatea pe care o desfasoara si prin numarul angajatilor pe care reuseste sa-i mentina. Am fost obligati insa sa facem si restructurari, au fost persoane care au plecat pentru ca volumul de activitate nu mai este la nivelul la care era cand aveam peste 100 de angajati. Insolventa firmelor romanesti a afectat mult activitatea Camerei de Comert si, deocamdata inca nu este oprit acest fenomen, dar avem o activitate foarte buna tinand cont de ceea ce se intampla in Romania in momentul actual” a spus Georgica Cornu, presedintele CCIAT.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si-a continuat si in acest an activitatea de facilitator de crestere economica, competitivitate si inovare, deruland un amplu si complex program de instruire a firmelor cu privire la reglementarile eruopene si nationale din diverse sectoare de activitate, promovand internationalizarea firmelor si afacerilor prin colaborarea si parteneriatul cu structuri similare de peste hotare si prin cele 4 misiuni economice cu participarea la manifestari expozitionale sectoriale, parteneriate de afaceri si intalniri B2B.

Totodata, CCIAT a sprijinit initiativele antreprenoriale pentru crearea si dezvoltarea de noi firme, a sustinut si promovat activitatea de cercetare si inovare a firmelor, a organizat cursuri de formare si perfectionare profesionala si a realizat o informare sistematica a membrilor Camerei si a mediului de afaceri asupra activitatilor si facilitatilor oferite. Centrul Regional de Afaceri a constituit, si in aceasta perioada, un pol important pentru activitati economice, dar si culturale sau sportive, gazduind manifestari expozitionale, targuri, conferinte, congrese si evenimente.

“Pentru acest bilant avem totul pozitiv. Am iesit, din punct de vedere economic, cu un excedent de 28.000, am organizat foarte multe evenimente precum seminarii, parteneriate, conferinte, misiuni economice si nu in ultimul rand derulam proiecte … Avem multe proiecte frumoase, de exemplu proiectul CASE care se adreseaza persoanelor din categorii vulnerabile. In premiera pe tara si persoanele care sunt anajate fac parte din grupuri vulnerabile. Pana acum ne-am preocupat de tineri, de someri, iar acum venim si spre grupuri vulnerabile. Ne bucuram ca toate acestea se intampla la noi, ne bucuram ca exista si un alt proiect care da voie oamenilor cu idei sa treaca de la acestea la afacere…” a declarat Florica Chirita, director CCIAT.

Cat despre activitatea din semestrul II, aceasta va fi la fel de intensa. Sunt pregatite misiuni economice in Franta, Germania, Serbia, Turcia , Republica Moldova, Statele Unite, Franta si Austria. Topul Firmelor – Gala Excelentei in Afaceri, cel mai important eveniment economic din vestul tarii, va confirma si in acest an cele mai valoroase initiative din domeniul afacerilor, cele mai bune firme si cele mai mari succese. CCIAT pregateste si o serie de expozitii, precum Expo Mobila si Salonul Industriei Usoare. Proiectele de succes continua si in semestrul II al anului 2015, la fel si cursurile organizate de Camera de Comert.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...