Noutati :

Camataria a fost interzisa prin lege, a decis Camera Deputatilor. Afla ce pedepse pot primi camatarii!

18 octombrie, 2011 - 08:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Deputatii au interzis marti camataria. Ei au adoptat propunerea legislativa privind interzicerea activitatii de camata, cu 168 de voturi „pentru”, 98 „impotriva” si 10 abtineri. Proiectul a fost initiat si de un deputat de Timis.

Proiectul de lege, care prevede ca activitatea de camatarie se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani, a fost initiat de parlamentari ai PDL si ai minoritatilor nationale.

Textul legislativ precizeaza ca „prin camata se intelege dobanda excesiva pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut”, iar camatarul este definit ca fiind „persoana care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete”.

Initial, proiectul de lege prevedea sanctionarea camatarilor cu inchisoare de la 1 an la 3 ani, insa deputatii juristi au propus ca sanctiunea sa fie de inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Proiectul de lege a fost initiat de deputati ai PDL, printre care si deputatul de Timis Marius Dugulescu, Adrian Gurzau, Petru Movila, Daniel Barbulescu, dar si de doi deputati ai minoritatilor nationale, Amet Aladin si Mircea Grosaru.

Proiectul de lege care interzice activitatea camatariei a fost respins de Senat, dar Camera Deputatilor este for decizional.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...