Caltabosi, jumere, carnati, sunca si alte bunatati. Toata lumea e asteptata la Ignatul de la Jimbolia. Isi dau concursul macelari din Serbia, Ungaria si Romania

TIMISOARA. Poftiti la Ignatul International din Timis! Sarbatoarea de Ignat de la Jimbolia a ajuns la cea de-a XVIII-a editie, in acest an, cand mai multi porci vor fi sacrificati, iar macelarii care se vor intrece vor fi atat din Romania, cat si din Serbia si Ungaria, la fel ca in anii trecuti.

CITESTE SI: Mai uniti ca atunci n-am fost niciodata. Timisoara devenea primul oras liber de comunism din Romania, pe 20 Decembrie 1989. Zeci de mii de muncitori ieseau din fabrici si umpleau Piata Operei 

Sorici, jumari sau lebar, sunci, toba ori sangerete si caltabosi, toate aceste bunatati vor fi pregatite, la Jimbolia, vineri, in 21 decembrie, dar si cateva ceaune de paprikas si alte mancaruri traditionale.

Cele mai grozave ‘porcarii’ vor fi premiate, dar toata lumea va primi diploma de participare. Momentul festiv al desemnarii castigatorilor va fi ‘stropit’ din belsug cu bauturi traditionale din productia locala.

Concursul va incepe dimineata, la ora 8.00, cu asomarea porcilor, la Centrul „Expo Ripensis” din Jimbolia, situat pe DN 59A, la iesirea din oras catre vama Jimbolia, dupa care se va trece la prepararea carnii. In jurul orei 13.00 se organizează o masa festiva la care iau parte echipele concurente, invitatii si cetatenii care vor veni la eveniment, prilej cu care un juriu va premia cele mai gustoase preparate, iar organizatorii vor acorda diplomele si premiile. O parte din preparatele obtinute cu acest prilej vor fi directionate catre centrele de copii “Sfantul Francisc” si „Nu ma uita” din Jimbolia, precum si la Caminul pentru persoane varstnice din localitate„, a spus primarul din Jimbolia, Darius Postelnicu.

Va reamintim, prima editie a Sarbatorii de Ignat din Jimbolia a avut loc in anul 2000, iar de atunci se organizeaza neintrarupt in fiecare an.

Toata lumea e asteptata la sarbatoarea de la Jimbolia, intrarea este libera.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Laie spune:

    Unde, în Jimbolia ?!?