Calificare si formare profesionala gratuita pentru persoanele din mediul rural. O actiune de informare organizata de CCIAT

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator si Primaria Comunei Mosnita Noua, partener national al Proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”,  organizeaza in data de 23 ianuarie 2015, intre orele 1200 – 1400, la scoala Generala din satul Urseni (comuna Mosnita Noua), o noua actiune de informare asupra oportunitatilor de ocupare in domenii non-agricole si participare la activitati de formare profesionala.

Au fost invitate persoane inactive, someri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, manageri si angajati din mediul rural, in special femei si tineri – viitori intreprinzatori, care pot beneficia in mod gratuit de programe integrate de formare profesionala, de consiliere si orientare profesionala, de cursuri de calificare in meserii cerute pe piata muncii.

Va avea loc o scurta prezentare a proiectului, a  avantajelor si beneficiilor oferite de proiect si a oportunitatilor de calificare. De asemenea, vor fi prezentate teme privind domeniul open sources si e-commerce.
Evenimentul face parte din seria de actiuni de informare si promovare sustinute in cadrul proiectului, cu scopul de a facilita participarea persoanelor din grupul tinta la activitatile de consiliere si orientare privind cariera, in vederea cresterii sanselor de ocupare in activitati non-agricole. Pâna in prezent, au fost organizate 4 evenimente, la Dumbravita si Mosnita Noua in judetul Timis si la Dalboset si Berzeasca in judetul Caras-Severin, cu participarea a peste 120 persoane.

Reamintim ca Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, S.C. SVASTA ICG SRL, Comuna Mosnita Noua si H3000 Development Consulting din Viena – partener transnational.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.