Noutati :

Calea Bogdanestilor se schimba radical. Ce pregateste Primaria Timisoara in zona si ce se intampla cu liniile RATT din oras?

28 octombrie, 2014 - 04:50 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Vise frumoase de la primarul Timisoarei. Dupa ce a anuntat ca vrea sa schimbe radical infatisarea bulevardului Regele Carol, Nicolae Robu anunta acum ca si Calea Bogdanestilor este vizata de primarie. Mai mult, isi doreste inlocuirea mai multor linii de tramvai din capitala Banatului, precum si modernizarea strazilor pe care sunt puse acestea.

Edilul Timisoarei spera la fonduri europene pentru cateva investitii deosebit de importante in Timisoara. Vorbim de reabilitarea mai multor linii de tramvai, pe strazile Stan Vidrighin, Calea Buziasului, Bulevardul Cetatii, Calea Bogdanestilor, Avram Imbroane, Ana Ipatescu, Drubeta, Ardealul, Ioan Slavici si altele.

Calea Bogdanestilor ar urma sa aiba o cu totul alta infatisare, cu linii de tramvai pe mijloc si cate doua benzi de circulatie de-o parte si de alta a drumului, isi doresc reprezentantii primariei.

Specialistii din primarie s-au apucat deja de treaba, spune Robu, si pregatesc studii de fezabilitate si proiecte tehnice pentru mai multe linii de tramvai. Edilul-sef a pregatit si o lista, pe care o redam in intregime:

– „SF si PT pentru reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe strada Stan Vidrighin, tronsonul 2. Tronsonul 1 este pe Stefan cel Mare si il vom finaliza in curand, a si venit linia de cale ferata care va fi montata in perioada imediat urmatoare, cel de-al doilea tronson este de la intersectia cu 1 Decembrie, de la Banatul, pana la sensul giratoriu de la AEM. Dar facem si modernizarea tramei stradale, in asamblul ei, din margine in margine, nu numai reabilitarea liniilor de tramvai”.

– „Tronsonul 3, care are aceeasi titulatura, dar vizeaza Calea Buziasului, deci de la AEM incolo”.

– „SF plus PT pentru reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Timisoara, traseul 4 – Bv. Cetatii”.

– „Traseul 5 – Calea Bogdanestilor. Aici avem in vedere sa punem in valoare potentialul Caii Bogdanestillor si sa facem ceva foarte frumos, cu liniile de tramvai pe mijloc, cu doua benzi pe-o parte si pe alta, cu locuri de parcare pe o parte si pe alta, trotuare, piste de biciclete. Ati vazut ca peste tot facem piste de biciclete foarte frumoase”.

– „Tronsonul 6 – tot cu aceeasi titulatura, pe strada Avram Imbroane, intre aceasta si strada Gheorghe Adam. La fel este si tronsonul 7 care cuprinde strazile Ana Ipatescu, Victor Hugo, Alunis si Drubeta”.

– „Tronsonul 8, care cuprinde strada Ardealul, o lucrare mult asteptata de locuitorii din Freidorf. Va fi tot la fel, cu reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramei stradale”.

– „Tronsonul 9, cu aceeasi denumire, pentru strazile Ioan Slavici si Polona”.

Atentie insa! Aceasta lista nu inseamna ca municipalitatea se si apuca de treaba. Pentru toate aceste idei este nevoie de proiecte tehnice si studii de fezabilitate, care vor trebui platite din bugetul local. Apoi e nevoie de bani pentru lucrarile propriu-zise.

Va reamintim ca doar pentru modernizarea Bulevardului Regele Carol prin mutarea liniilor de tramvai pe mijlocul strazii si amenajarea de piste biciclete si trotuare noi ar fi nevoie de 50 de milioane de euro, potrivit unei estimari facute de specialistii din primarie.

CITESTE SI: Vom avea dublu sens de circulatie pe Bv. Regele Carol, de la Piata Iosefin spre Piata Sinaia? Ce se intampla cu proiectul de 50 de milioane de euro?

„Bani sa fie, caci proiecte noi avem foarte multe. Cand am prezentat la un moment dat un portofoliu de proiecte, estimarile erau ca nevoile Timisoarei, ca sa fie orasul intr-adevar pus la punct la toate capitolele, s-ar ridica la investitii de circa 5 miliarde de euro. Atatea lucruri avem de facut pentru orasul nostru, idei avem, vom vedea cati bani vom reusi sa atragem. Evident ca nu se pune problema sa avem asemenea sume in cativa ani, dar noi trebuie sa gandim vizionar, sa gandim strategic, sa nu lasam orasul sa se dezvolte la voia intamplarii si sa fim in permanenta in plan teoretic cu lucrurile bine gandite si pregatiti cu proiecte, incat sa exploatam toate oportunitatile de finantare care se vor ivi. Toate aceste proiect sunt pe fonduri europene”, a conchis primarul Timisoarei.

Mai mult decat atat, edilul sustine ca tot pe fonduri europene se va incerca cumpararea de tramvaie noi: „probabil ca vreo 50”. Cat despre garniturile aflate deja la Arad si la Pascani, edilul sustine ca „lucrurile merg”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...