Noutati :

Caldura nu se scumpeste in 2011 in Timisoara! Poate in 2012!

16 mai, 2011 - 04:24 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
1

Directorul general al Colterm, Aurel Matei a confirmat inca o data astazi ca cel putin, in 2011, pretul la caldura nu se va majora, chiar daca Guvernul s-a angajat la FMI ca nu va mai acorda niciun leu pentru subventia caldurii. Matei a precizat ca momentan nu a venit niciun document oficial de la Guvern in care sa se spuna cu gigacaloria nu va mai fi subventionata din bugetul de stat. El a explicat ca si daca se va intampla acest lucru, Consiliul Local e obligat sa suporte aceste cheltuieli.

„Exista o hotarare care specifica clar ca daca Guvrenul nu mai are bani sa subventioneze gigacaloria, Consiliul Local trebuie sa suporte aceste cheluieli. In acest moment, pretul gigacaloriei in Timisoara este de 325 de lei, iar pretul platit de timisoreni este de 252 lei. Diferenta este suportata din bugetul local, 32 lei, si 40, 87 din bugetul de stat. Am avut o intalnire cu domnul primar si se va face o hotarare de consiliu local care sa acopere si pretul gigacaloriei acordate de Guvern din bugetul local”, a precizat Aurel Matei.

Colterm are mai multi bani de primit decat de dat

Aurel Matei a spus ca desi societatea pe care o conduce are datorii catre furnizorii de gaz, dar mai are de primit inca 186 de milioane de lei din subventii, ajutoare de la bugetul de stat si de la primarie, timisorenii nu vor fi afectati.

„Noi avem de platit furnizorilor aproape 142 de milioane de lei insa mai avem de incasat subventii restante in valoare de 186 milioane de lei, dintre care 109 milioane pentru subventii si ajutoare. Dupa cum vedeti avem mai mult de incasat decat de platit. Din cauza cheltuielor si a faptului ca nu am primit banii de la bugetul de stat si de la primariei, anul trecut l-am inchieat pe minus. Daca ne-ar fi fost virati banii, la finalul anului trecut am fi avut un mic profit. Ce pot sigur sa va spun este ca nu se va scumpi caldura in 2011, insa pentru 2012 s-ar putea sa se mareasca”, a declarat Aurel Matei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. V-am rugat intr-o interventie anterioara, sa ne defalcati pretul gigacaloriei. Avem un pret, el este de 325. Din ce se compune acest pret ? Terminati cu prostia asta ca nu se scumpeste, ea trebuie sa se IEFTINEASCA. Am dat exemplul cu diferenta de pret pe caldura in cazul celor cu centrala proprie, fata de cei racordati la centrala de cartier. Cei racordati la centrala de cartier trebuie sa plateasca mai putin decat ceilalti, si nu invers. CAND SE IEFTINESTE ? CAND NE PREZENTATI PRETUL PE GIGACALORIE, DE-FAL-CAT? CAND?