Caldura da peste cap afacerea „Bradul de Craciun”

Dorel Lazar, din Unirea, judetul Alba, leaga un brad in piata Obor din Bucuresti, marti, 18 decembrie 2007. ANDREI PUNGOVSCHI / MEDIAFAX FOTO

Atat reprezentantii Romsilva,  cat si importatorii se confrunta cu plus 20 de grade Celsius in pragul iernii. La scurt timp dupa ce padurarii au inceput taierea brazilor in mai multe judete din tara, sefii Regiei Padurilor au cerut sistarea operatiunii.

Asta ca nu cumva zeci de mii de arbori sa se usuce. Padurarii au inceput, totusi, sa taie brazii pentru Craciun in Maramures. Riscul de vestejire e mare pe asa caldura daca clientii nu-i vor tine in locuri racoroase.

La vanzare vom avea totusi mai multi brazi ca anul trecut. Pe langa cei 120.000 de brazi din ocoalele silvice, alti 880.000 de arbori din familia pinaceelor vor veni din Finlanda, Danemarca, Germania si Austria. Unul de 4 metri poate costa si 240 de lei cam 6 ori mai mult decat molizii romanesti.

Pana si reprezentantii Romsilva au refuzat cu greu oferta de a vinde si brazi de import. Cei mai inalti brazi, de aproape 20 de metri, vor ajunge la Guvern si in curtea Ministerului Agriculturii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.