Noutati :

Cadrele didactice strang semnaturi pentru a opri programul ‘Scoala Altfel’. Afla de ce

5 februarie, 2014 - 09:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Aproximativ 5.000 de profesori si-au anuntat intentia de a nu se mai implica in programul „Scoala Altfel” si au semnat o petitie pentru a nu fi obligati sa mai participe la acesta.

Programul Scoala Altfel ar urma sa aiba loc in perioada 7-11 aprilie, insa profesorii sunt speriati de posibilitatea de a fi acuzati ca iau spaga atunci cand solitica bani de la parinti si elevi pentru diferite activitati extrascolare.

„Membrii de sindicat au semnat o petitie in care anunta ca sunt hotarati sa nu se mai implice sub nicio forma in organizarea activitatilor care presupun consum financiar sau de materiale, care nu se asigura prin bugetul de stat, ci de la parinti sau de la profesori. De asemenea, cadrele didactice au mai completat si cate un referat de necesitate pe care le vor inainta catre secretariatele scolilor, cu toate materialele necesare, pentru activitatea zilnica si pentru cele cuprinse in saptamana ‘Scoala Altfel'”, a declarat Lidia Antoniu, presedinte executiv al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Galati.

Alte organizatii sindicale din tara intentioneaza sa boicoteze programul. Mai mult, potrivit hotnews.ro, numerosi parinti au reclamat faptul ca in scolile din Bucuresti s-au sistat activitatile extrascolare si excursiile, ca urmare a unui apel din partea Inspectoratului din Capitala.

Mai multe detalii pe hotnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...