Noutati :

Cadre didactice de la Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara, premiate cu medalia de aur si medalia de argint!

27 noiembrie, 2015 - 03:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Medalia de aur, respectiv medalia de argint a fost primta de cadre didactice de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veretinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, in cadrul unui comcurs international dedicat inventicii.

Astfel, in perioada 19-21 noiembrie a.c., a avut loc cea de-a 64 –a editie a Concursului International – EUREKA, la Bruxelles, dedicat inventicii, organizat in cadrul Salonului INNOVA, Belgia.

In urma selectiei de catre Ministerul Educatiei din Romania printr-o comisie de specialitate din Autoritatea Nationala pentru cercetare stiintifica si Inovare (ANCSI), prin Directia Dezvoltare si Performanta Institutionala din partea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului” Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara (USAMVB Timisoara) au fost selectate pentru a participa la acest eveniment, doua brevete de inventie, autorii fiind cadre didactice si cercetatori stiintifici din USAMVB Timisoara.

Cele doua inventii brevetate de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) Bucuresti si selectate pentru participare la Salonul INNOVA Bruxelles 2015 din partea USAMVB Timisoara sunt:

Metoda de stimulare a productiei si calitatii la porumb prin expunerea semintelor unui camp magnetic scazut.

Autori sunt Prof. dr. Florin Imbrea, Prof dr. Branko Marincovic, Prof. dr. Paul Pirsan, Prof. dr. Gheorghe David, Prof. dr. Valeriu Tabara, Conf. dr. Ilinca Imbrea, Conf. dr. Cosmin Alin Popescu, Prof. dr. Radu Palicica si Sef lucr. dr. Lucian Botos.

Colectivul de specialisti in Fitotehnie sunt cadre didactice ale USAMVB Timisoara si a Universitatii Agricole din Novi Sad- Serbia.

Din partea colectivului de autori la Salon a participart Prof. dr. Radu Palicica.

Juriul International in urma jurizarii a acordat pentru prezentul brevet de inventie: Medalia de Argint.

Al doilea proiect premiat a fost Supliment alimentar din plante utilizat in prevenirea si combaterea nosemozei la albine

Autori: Conf. dr. Narcisa Mederle, Prof. dr. Sorin Moraru, Prof. dr. Gheorghe Darabus, Acad. Prof .dr. Alexandru T. Bogdan si dr Catalin Craciun

Din partea colectivului de autori la Salon a participart Conf. dr. Narcisa Mederle

Juriul International in urma jurizarii a acordat pentru prezentul brevet de inventie: Medalia de Aur.

In plus prezentul brevet de inventie a fost premiat cu premii speciale din partea Delegatiei Inventatorilor din Franta si din Polonia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...