Cadou pentru rugbystii de la SCM Timisoara. Inainte de demolare, tabela de pe Dan Paltinisanu se muta pe stadionul Gheorghe Rascanu. Foto

TIMISOARA. Noua editie a Superligii de rugby va incepe cu o noua tabela de marcaj pe stadionul Gheorghe Rascanu.

CITESTE SI: 4 noi spatii de servicii, cu statii de incarcare pentru masini electrice, deschise pe Autostrada Vestului. Urmeaza alte 6 in apropiere de Timisoara

Cum cea veche nu mai functioneaza de ceva timp, pe arena fostei detinatoare a Cupei Romaniei la rugby va fi instalata cea care acum se afla pe stadionul Dan Paltinisanu.

Consiliul Judetean Timis, proprietarul celui mai mare stadion al Banatului, si-a dat acordul pentru a trece tabela in patrimoniul administratie locale, astfel incat aceasta sa poata fi montata in Ronat.

Arena de rugby din Timisoara nu beneficiaza de mai multa vreme de o tabela functionala, la un standard acceptabil. Profitand de faptul ca Stadionul „Dan Paltinisanu” este in linie dreapta de pregatire a demolarii, urmand construirea unui nou stadion, am solicitat Consiliului Judetean Timis sa ne dea noua tabela de marcaj electronica, pentru a o amplasa la stadionul de rugby. In buna colaborare cu Consiliul Judetean Timis, am beneficiat de acordul lor, astfel incat proprietatea acesteia va fi transmisa in patrimoniul administratiei locale, fara plata.
Pana la modernizarea arenei de pe strada Pictor Theodor Aman, echipa de rugby va beneficia de tabela de pe ”Paltinisanu” si o va putea folosi„, a anuntat viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara.

Si stadionul din cartierul Ronat urmeaza sa intre intr-un proces de modernizare. In luna decembrie a anului trecut s-a facut un prim pas, fiind semnat contractul pentru realizarea documentatiei de avizare a lucrarilor.

Am semnat contractul privind realizarea expertizei tehnice + DALI pentru arena de rugby din Timisoara! Un moment mult asteptat, atat de mine, cat si de timisoreni. Mult asteptat pentru ca infrastructura sportiva din Timisoara este 0, dar si pentru ca, dupa eforturi sustinute, am reusit in final sa ajungem aici. Este ultimul pas inainte de a trece la executie. Fara realizarea acestei documentatii, nu putem vorbi despre modernizarea complexului„, spunea la acea vreme viceprimarul Cosmin Tabara.

Pentru modernizarea actualei baze din Ronat se vor face urmatoarele interventii:

-repozitionarea terenului actual pentru a amenaja doua terenuri de joc,
-amenajarea unui teren pentru antrenamente,
-inchiderea perimetrului de la stadion,
-un sistem de iluminat nocturn,
-irigare automata,
-sistem de incalzire electrica a terenului,
-tribuna acoperita si cu scaune moderne
-realizarea spatiilor sanitare si administrative necesare pentru respectarea normelor UEFA si a organismelor de reglementare din domeniu.

Interventii la stadionul Gheorghe Rascanu au mai fost facute 2022, dupa ce in vara a fost semnat un contract de intretinere a bazei cu firma Barriera System. Intelegerea este valabila pentru un an, iar firma se va ocupa de suprafata de joc si va inlocui actualul gazon cu cel de tip rulou, acolo unde situatia o va impune, va tunde iarba si se va ocupa si de insamantarea gazonului.

De asemenea, firma va imprastia substante impotriva daunatorilor si a buruienilor sau va aplica ingrasaminte. Tot angajatii firmei vor trebui sa se ocupe si de intretinerea sistemului de irigatii, dar vor repara si tribunele si bancile din incinta stadionului.

Va reamintim, in 2021, cu doar 3 zile inaintea derby-ului cu Stiinta Baia Mare, au fost renovate aleile pentru suporteri si vestiarele.

De asemenea, acum aproape 5 ani, iubitorii de rugby au fost facut si ei lucrari de modernizare la stadionul Gheorghe Rascanu. La acea vreme, suporterii timisoreni au strans donatii la meciurile jucate acasa, iar cu fondurile stranse au cumparat lemn si vopsea.

Fanii au demontat vechile scaune din plastic, au revopsit in galben si albastru tribuna metalica, au pus bancute de lemn, dar au refacut si cabinele existente in partea superioara a tribunei. In ajutorul suporterilor a venit si o firma din Timisoara.

Stadionul din cartierul Ronat poarta numele marelui rugbyst Gheorghe Rascanu, unul dintre cei care in 1972 au adus primul titlu de campion al Romaniei la Timisoara.

10 luni de intarziere la proiectul pentru noul stadion de la Timisoara

Asa cum opiniatimisoarei.ro va informa in urma cu o saptamana ca demersurile pentru demolarea Stadionului ”Dan Paltinisanu” din Timisoara si construirea unei noi arene sunt intarziate cu aproximativ 10 luni. O spuneau reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Ordinul de incepere pentru Studiul de Fezabilitate s-a dat anul trecut in primavara. E categoric o intarziere de aproximativ 10 luni, dupa calculele noastre, si de aceea am sunat si proiectantul si ministrul, am avut si o intalnire cu ministrul, in aceasta directie, de punere a presiunii pe acel proiectant sa finalizeze lucrarile. Noi ne-am manifestat disponibilitatea de a ajuta cu privire la obtinerea avizelor ce tin de institutiile avizatoare locale si mai avem doar la ISU o etapa de indeplinit pentru acest Studiu de Fezabilitate, urmand ca, dupa ce se obtin toate avizele, si de la nivel national, sa intre in comisiile de avizare de la CNI si in comisia interministeriala. E nevoie si de un aviz de la Ministerul Finantelor, pentru ca e o investitie inclusa in Planul National de Investitii publice, tot ce depaseste o anumita valoare, din cate stiu 100 milioane de lei, trebuie sa obtina acest aviz si sa fie inclusa pe aceasta lista nationala”, a explicat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Abia dupa toti acesti pasi vor fi parcursi, urmeaza ca Guvernul sa emita hotararea de alocare a finantarii si tot atunci ar urma sa porneasca licitatia pentru demolarea batranului stadion Dan Paltinisanu.

Dupa ce se obtine si acest aviz, se intra in Guvern si se adopta hotararea de guvern de alocare a finantarii. Din acel moment, noi putem sa tinem licitatia pentru demolare. Analizam sa vedem daca putem sa tinem licitatia cu clauza suspensiva, dar inca analizeaza colegii nostri de la Juridic acest aspect”, a adaugat Alin Nica.

Va reamintim, actualul stadion este de ani buni intr-o stare avansata de degradare si a fost inchis pentru competitii, intrucat nu prezinta siguranta.

Noul stadion va costa aproximativ 120 de milioane de euro, bani asigurati de CNI si Consiliul Judetean Timis.

Este prevazut cu 30.000 de locuri, nu va avea si pista de atletism si nu va fi unul acoperit, asa cum este Arena Nationala de la Bucuresti.

Stadionul actual din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Jean spune:

    Dominic Fritz este cel mai bun primar pe care l-a avut Timisoara. Este onest, este modest, harnic, daruit, vrea binele cetatenilor, se preocupa de scoli, spitale, de eficientizarea Colterm, de asfaltarea strazilor, de santiere marete, are viziune si va face din orasul nostru o gradina. Am toata increderea in USR si oamenii lui dedicati Timisoarei

  2. @Jeane spune:

    Tu ori ai probleme la mansarda,ori esti din alt film,din doua ambele.Palidul asta lgbt-ist este probabil cea mai penibila sageata care a aterizat vreodata in municipiul asta.