Noutati :

Cadou din aur si argint pentru Patriarhul Daniel de la CJT si titlul de cetatean de onoare al Timisului. Ce ii cer alesii inaltului prelat?

26 noiembrie, 2014 - 01:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel a devenit primul cetatean de onoare, in viata, al judetului Timis. Consilierii judeteni si-au dat prin vot, in unanimitate, acordul pentru aceasta propunere.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, le-a prezentat colegilor sai un proiect de hotarare prin care le-a solicitat acordul ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romanie, Preafericitul Daniel, sa devina cetatean de onoare al judetului Timis, aceasta dupa ce s-a propus si aprobat, tot in plenul CJT sa i se ofere acelasi titlu, post-mortem, IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului.

Titlul de ofera ”pentru merite deosebite in promovarea intereselor si imaginii Judetului Timis cat si a activitatii ecumenice desfasurate atat in tara cat si in strainatate”.

Mai mult decat atat, in cadrul ceremonialului, Patriarhul va primi o placheta cu insemnele judetului Timis, precum si un colan de argint de 200 de grame, aurit la doi microni.

Consiliul Judetean Timis doreste ca pe viitor sa achizitioneze 20 de colane similare, pentru a le oferi viitorilor cetateni de onoare ai judetului Timis. Suma alocata pentru un singur astfel de colan este de 4.423 de lei.

Propunerea ca PF Daniel sa primeasca acest titlu a venit de la presedintele CJ Timis, Titu Bojin, vicepresedintele CJ Timis, Calin Dobra, consilierul judetean al PDL, Tiberiu Lelescu, primarul orasului Lugoj, Francisc Boldea, precum si din partea primarului comunei Bara, Ion Lazureanu.

Comuna Bara este comuna natala a Patriarhului Daniel, acesta s-a nascut in anul 1951 in satul Dobresti, comuna Bara din judetul Timis.

Martirii din Decembrie 89 sa fie pomeniti la slujbe!

Consilierul judetean independent Petru Juravle a cerut ca patriarhului sa i se ofere si o scrisoare cu o propunere.

In Biserica Ortodoxa Romana, la fiecare slujba de duminica, cand se iasa cu sfintele daruri si se pomenesc eroii, luptatorii din razboaie, temnite comuniste etc, se omite pomenirea eroilor cazuri in Decembrie 89. Nu mi se pare normal. Acei oameni au murit ca niste martiri, nu mi se pare normal sa nu fie pomeniti. E datoria atat a noastra, cat si a BOR sa introduca in pomelnicul din biserici aceasta formula”, a sustinut Petru Juravle in plenul CJT.

Propunerea sa a fost agreata si de presedintele Consiliului Judetean Timis: „E o propunere pe care o putem pregati in scris si sa o inmanam PF Patriarh„, a spus Titu Bojin.

Acum ca toti consilierii au votat acordarea titlului de Cetatea de Onoare al Timisului pentru patriarhul Daniel urmeaza un ceremonial prin care inaltul prelat sa fie onorat.

Urmeaza sa ne comunice Preafericitul ziua in care va veni la Timisoara pentru instalarea mitropolitului. Vom avea o sedinta extraordinara si ii vom oferi atunci acest titlu„, a declarat Titu Bojin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...