Noutati :

Cadou din aur si argint de la CJT pentru capul Bisericii Ortodoxe Patriarhul Daniel, care ar putea deveni cetatean de onoare al Timisului!

25 noiembrie, 2014 - 08:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel ar putea sa devina primul cetatean de onoare, in viata, al judetului Timis. Totul este ca, in plenul de miercuri, consilierii judeteni sa isi dea acordul pentru aceasta propunere.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, se va prezenta, miercuri, in fata consilierilor judeteni cu un proiect de hotarare prin care le solicita acordul ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romanie, Preafericitul Daniel, sa devina cetatean de onoare al judetului Timis, aceasta dupa ce s-a propus si aprobat, tot in plenul CJT sa i se ofere acelasi titlu, post-mortem, IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. Acest lucru s-a intamplat la doua saptamani de la moartea mitropolitului.

Titlul de ofera ”pentru merite deosebite in promovarea intereselor si imaginii Judetului Timis cat si a activitatii ecumenice desfasurate atat in tara cat si in strainatate”, se arata in proiectul de hotarare de pe masa consilierilor judeteni.

Ceremonialul prin care i se va oferi acest titlu Patriarhului BOR va fi organizat, ulterior, de catre Consiliul Judetean Timis.

Mai mult decat atat, in cadrul ceremonialului, Patriarhul va primi o placheta cu insemnele judetului Timis, precum si un colan de argint de 200 de grame, aurit la doi microni. Urmeaza ca in plen sa se aleaga, de catre consilierii judeteni si modelul colanului care ii va fi oferit sefului Bisericii Ortodoxe Romane.

Consiliul Judetean Timis doreste ca pe viitor sa achizitioneze 20 de colane similare, pentru a le oferi viitorilor cetateni de onoare ai judetului Timis. Suma alocata pentru un singur astfel de colan este de 4.423 de lei.

Propunerea ca PF Daniel sa primeasca acest titlu a venit de la presedintele CJ Timis, Titu Bojin, vicepresedintele CJ Timis, Calin Dobra, consilierul judetean al PDL, Tiberiu Lelescu, primarul orasului Lugoj, Francisc Boldea, precum si din partea primarului comunei Bara, Ion Lazureanu.

Comuna Bara este comuna natala a Patriarhului Daniel, acesta s-a nascut in anul 1951 in satul Dobresti, comuna Bara din judetul Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. RECOMAND UN VOT PUBLIC (GEN FACEBOOK) CU PRIVIRE LA DARURI DIN BANII PUBLICI!!! UN CADOU IN VALOARE DE 1000 DE EURO MI SE PARE CAM FOARTE MULT PT UN PREOT CARE MERGE CU MERCEDES S-CLASS! MAI BINE AR DA BANII LA UN AMARAT! AR FI MULT MAI BINE PRIMIT! PREOTULUI I-AR AJUNGE O DIPLOMA! NU CRED CA DUCE LIPSA DE METALE PRETIOASE…

    • 1000 de euro inmultit cu 20. 20 de bucati vor sa cumpere. s-au tampit la cap. cate s-ar putea face cu banii aia.