Noutati :

Cadou amar de la Colterm! Facturile marite ce trebuiau sa ajunga in martie vin doar in mai sau iunie!

11 mai, 2011 - 09:44 AM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

Din cauza unui proces, intentat in vara anului 2009 de catre Prefectura Timis impotriva deciziei Consiliului local de a majora pretul gigacaloriei de la 162 la 187 de lei, timisorenii sunt acum buni de plata. Deoarece procesul a fost castigat de Consiliul local, diferenta de pret de la 162 la 187 de lei va fi achitata retroactiv, esalonat, de catre consumatori.

Initial, societatea de termoficare a anuntat ca banii vor fi recuperati in luna martie a anului 2011, insa Colterm a amanat distribuirea facturilor majorate pentru mai sau iunie. Cei de la Colterm spun ca este un mic „cadou” pentru ca abonatii la Colterm sa nu simta in iarna facturile oricum mult prea mari emise de scoietatea condusa de Aurel Matei.

„In data de 30 aprilie noile facturi care vor fi anexate la factura pe care orice asociatie de locatari o primeste au fost emise. In functie de cand o vor primi, mai sau iunie vor trebui sa le plateasca. Nu le-am trimis in luna martie pentru ca nu am dorit sa incarcam facturile din perioada de iarna”, spune Laura Bondrila, purtator de cuvant al Colterm.

Reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Locatari Timisoara (FALT) considera ca decizia Colterm de a recupera aceste sume de la populatie nu este tocmai legala si le racomanda tuturor celor care primesc noile facturile sa le atace in instanta. „Eu le recomanda timisorenilor care primesc aceasta factura sa o conteste. Asteptam si noi sa ajunga facturile si sa vedem ce se intampla”, spune Petru Olariu, presedinte FALT.

Cum se vor calcula noile facturi care vor cuprinde diferentele de pret?

Reprezentantii Colterm anunta ca pe langa factura obisnuita, timisorenii vor primi o a doua factura, vreme de 10 luni, in care se vor regasi sumele restante din perioada 1 august 2009 – 13 august 2010, impartite in 10 rate egale. Conform calculelor facute de specialistii de la Colterm, timisorenii vor trebui sa plateasca 15,20 lei pentru un apartament cu o camera, 21 lei pentru un apartament cu doua camere, 27,5 pentru trei camere si 32,20 la un apartament de 4 camere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...