Noutati :

Ca sa ramana sau sa ajunga in functii, directorii de scoli din Timis se inghesuie pe listele noului corp de manageri educationali

26 februarie, 2013 - 01:15 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sute de cadre didactice sunt asteptate sa completeze randurile timisenilor din Corpul National de Experti in Management Educational. Cei care au obtinut deja calitatea de expert sunt actualii inspectori scolari si directorii unitatilor de invatamant din Timis.

La nivelul judetului, 389 de persoane au certificatele de experti in management educational, iar alte circa 350, dupa asteptarile inspectoratului, au inceput deja să se inscrie la noul concurs.

Portofoliile acestora vor fi evaluate de o comisie specializata, iar rezultatele selectiei urmeaza sa fie comunicate in 15 martie. Definitivarea listei de experti in management educational se face in 26 martie, dupa solutionarea contestatiilor.

Cadrele didactice care nu obtin certificatele nu vor mai putea ocupa functii de „indrumare, control si conducere” in invatamant. In prezent, directorii de scoli nu sunt inca obligati sa detina calitatea de expert, dar cei mai multi dintre ei si-au trecut-o deja in CV.

„Inspectoratul, cu doua-trei exceptii, si o buna parte din directorii de scoli si-au dobandit deja aceasta calitate”, a precizat inspectorul scolar general adjunct Francisc Halasz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...