Noutati :

Ca sa nu se… amendeze singura, Primaria Timisoara anunta ca se apuca sa repare fatadele propriilor cladiri istorice! Timpul incredibil in care le si termina

31 mai, 2016 - 01:34 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primaria Timisoara va reabilita cladirile istorice pe care le are in proprietate. Peste 100 de imobile din tot orasul vor fi refacute din fonduri proprii, insa vor veni si bani europeni pentru cladirile unor licee.

Deocamdata, planul de reabilitare a cladirilor istorice din proprietatea Primariei este doar la stadiul de… proiect.

Municipalitatea a demarat procedura de licitatie pentru a gasi o firma care sa se ocupe de refacerea fatadelor a 50 pana la 120 de cladiri istorice pe care Primaria le detine. Suma estimata pentru lucrarile de acest gen este de… 2 milioane de lei.

Nu sunt cladiri mari, cu cateva apartamente. Mai sunt si proprietati private amestecate printre cele publice. Procedura e in derularea, dar nu putem spune daca a inceput evaluarea ofertelor. E vorba de cladiri care apartin Primariei si de obicei sunt cladiri vechi, distribuite prin oras in diverse locuri. Cele mai multe sunt in zona Traian sau Iosefin. Am spus ca toti proprietarii au obligatia sa isi intretina cladirile, altfel, risca sa fie pusi la supraimpozitare, pusi sa plateasca acea taxa pe paragina, care e materializata intr-un impozit majorat. Nu puteam ca noi sa ne neglijam propriile cladiri, dar sa fim exigenti cu altii. De aceea am dat dispozitii sa se pregateasca interventii de reabilitare pentru cladirile Primariei, sa dam si un exemplu„, au declarat reprezentantii Primariei.

Si cladirile unor licee vor fi reabilitate

ungureanu

Cladirile istorice ale municipalitatii nu sunt singurele care vor fi, poate, reabilitate. De data aceasta, pe  fonduri europene, se urmareste si punerea la punct a altor doua imobile din centrul orasului, care apartin insa unor licee.

Noi suntem pregatiti sa trecem la reabilitarea altor cladiri publice, sedii de scoli, insa sunt eligibile pentru fonduri europene doar cladiri ale unor licee tehnologice. Vom reabilita cladirea superba a liceul Electromotor si cladirea liceului Miu. Asteptam sa se dea drumul finantarilor, noi suntem pregatiti„, au spus reprezentantii Primariei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Parinti, daca sunteti responsabili nu dati copiilor ciuperci de care nu sunteti siguri ca probabil vor ajunge ca Robu.