Opinia Timisoarei

Ca sa afle cat de multumiti sunt cetatenii de cum arata Timisoara si care sunt problemele orasului, primaria a cumparat un sondaj cu peste 30.000 de euro

TIMISOARA. Dupa ce studiul precedent, realizat pentru anul 2021, a relevat ca 75% dintre timisoreni erau convinsi ca Primaria nu cunoaste defel sau aproape deloc problemele reale ale locuitorilor si e ineficienta in rezolvarea lor, acum administratia Fritz comanda un nou Barometru privind Calitatea Vietii, pentru anul 2022.

Realizarea studiului a fost incredintata joi UVT pentru suma de 160.650 lei cu TVA, adica peste 32.000 de euro, iar sondajul trebuie sa fie gata, pe etape, in cel mult 8 luni.

Administratia Fritz vrea sa afle:
– opinia cetatenilor cu privire la directia in care se indreapta Timisoara
– cat de multumiti sunt cetatenii de infrastructura si facilitatile orasului
– ce perceptie generala au timisorenii asupra orasului
– cat de multumiti sunt de cartierul in care locuiesc
– gradul de satisfactie cu privire la problemele de mediu
– cat de multumiti sunt de viata personala
– sa identifice punctele tari si cele slabe ale orasului Timisoara
– care e impactul programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii

Cel putin 1.100 de timisoreni cu varsta peste 18 ani vor fi chestionati fizic si telefonic, iar cel putin 1000 online, in cadrul acestui studiu.

La final, sociologii de la UVT vor trebui sa elaboreze un raport in care sa se regaseasca gradul de dezvoltare a cartierelor orasului, datele demografice ale respondentilor si interactiunea lor cu facilitatile, in fapt sa intocmeasca Barometrul calitatii vietii in Timisoara in 2022.

Exit mobile version