Noutati :

Ca in marile orase europene! Timisorenii, nerabdatori sa navigheze pe canalul Bega cu propriile barcute!

22 aprilie, 2011 - 02:13 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. De cand s-a zvonit ca pe canalul Bega se va putea naviga, la Administratia Bazinala a Apelor Banat au curs solicitarile timisorenilor de a se putea plimba pe apa cu barcutele proprii. Dupa Paste, se va face si un regulament de navigatie, spun autoritatile.

Directorul Administratiei Bazinale a Apelor Banat, Titu Bojin, a declarat ca este asteptata la Timisoara, dupa Paste, o comisie de la Apele Romane, de la Garda de Mediu si de la Capitania Portului Timisoara pentru a se face un regulament care va sta la baza navigatiei pe Bega.

Cert este ca ski-jet-urile vor fi interzise, la fel ca orice alta ambarcatiune cu motoare cu combustie interna si care ar putea polua apa canalului.

„Este o treaba foarte serioasa si vrem sa facem lucrurile in mod profesionist. Vor fi reguli stricte de navigatie pe Bega. De cand s-a aflat ca se va putea circula pe apa, adica de vreo 3 ani, am avut foarte multe cereri de la firme si de la persoane fizice. Familiile care au barci vor sa le foloseasca pentru agrement, impreuna cu familia. Chiar azi am primit o asemenea solicitare. Pentru firme vor sa aiba si activitate comerciala”, a declarat Bojin.

Vara trecuta, marea atractie pe Bega au fost lebedele, dar si vaporul transformat in terasa, dar acestea nu aveau autorizare la acel moment. Problema s-a rezolvat din aceasta primavara.

Pentru vaporasele care vor executa transport public, vor fi 9 statii de oprire, intre Solventul si Uzina de Apa. In amonte de Piata Badea Cartan, spre Uzina de Apa, vor fi amenajate si malurile, fara a folosi prea mult beton, deoarece tehnica nu este agreata de regulile Uniunii Europene. Pe viitor, se va face decolmatare si pe portiunea Uzina de Apa – Balint, pe raza comunelor aflate in amonte de Timisoara, pentru a se putea naviga si acolo, dar deocamdata nu pentru turism. Oricum, acest proiect este deocamdata in faza de studiu de prefezabilitate, a mai spus Bojin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...