Buruienile au inghitit crucile in cimitirele din Timisoara. Amenzi pentru jungla sub care isi dorm somnul de veci strabunii orasului

TIMISOARA. Politistii locali din Timisoara monitorizeaza in continuare terenurile din oras lasate de izbeliste de proprietarii care trebuie sa le coseasca de buruieni pentru a preveni inmultirea ambroziei, planta ce aduce la disperare mii de oameni.

CITESTE SI: Mergeau in zig-zag pe strada la Timisoara si in judet si au atras atentia politistilor. Masura inconstientei unor soferi 

Astfel, in urma verificarilor si a identificarii proprietarilor, in cazul a 45 dintre acestia au fost aplicate amenzi in valoare totala de 56.500 lei in ultima luna, dupa ce anterior acestora au mai fost aplicate ale 54 de amenzi in valoare de 76.500 lei.

Politistii locali spun ca numarul constatarilor de astfel de terenuri este mult mai mare, dar identificarea proprietarilor acestora trece printr-o procedura care necesita timp, fiind facute verificari la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, motiv pentru care perioada de la depistarea terenului si pana la luarea masurilor de sanctionare poate fi mai mai mare, cu atat mai mult cu cat sunt si situatii in care proprietarii sunt plecati din Timisoara si locuiesc in alte orase sau in alte tari.

CITESTE SI: Gargauni in vestul tarii. Pompierii intervin in costume speciale 

De asemenea, politistii locali au verificat si cimitirele din oras unde, de asemenea, au fost constatate nereguli de acest gen, fiind aplicate amenzi de 5000 lei in Calea Sagului si Rusu Sirianu, dupa ce luna trecuta administratorii cimitirelor Calea Sagului si Stuparilor au fost, de asemenea, sanctionati pentru neingrijirea acestora si necosirea buruienilor.

CITESTE SI: ‘Dragi tovarasi, traiasca Romania si conducatorii ei!’ Urarea din fiecare an, in 23 august, in Epoca de Aur. Cum se sarbatorea la Timisoara in comunism 

Reamintim ca potrivit HCL 371/2007 modificata, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetatiei ierboase, sa colecteze si sa transporte deseurile rezultate de pe terenurile virane pe care le detin sub orice forma legala, situate in intravilanul municipiului si a celor situate de-a lungul cailor de comunicatie rutiera sau feroviara si sa asigure imprejmuirea acestora„, transmit politistii locali din Timisoara.

De asemenea, proprietarii trebuie sa asigure curatarea buruienilor, a vegetatiei ierboase si lemnoase in jurul imobilelor pe care le detin sub orice forma, din jurul imprejmuirilor acestora, din incinte, curti, alte spatii amenajate, sa asigure si sa mentina permanent un aspect salubru al acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenzi intre 1500 si 2500 lei. Pe langa sanctiuni, cei care nu isi intretin terenurile risca sa fie supusi supraimpozitarii, conform HCL 266/2016 modificata si completata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Vera Vladescu spune:

    Ciudat, există lege și ambrozia domina chiar și locurile publice și populare. În cimitirul din Calea Sagului astăzi 01.09.18 situația este la fel . Este incredibil cata sfidare si bătaie de joc există în acest oraș .