Noutati :

Bulgarii tin si ei in loc Romania cu aderarea la Spatiul Schengen

8 februarie, 2012 - 09:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Un raport critic al Comisiei Europene privind lipsa de progrese a Bulgariei in combaterea coruptiei se rasfrange si asupra Romaniei privind intrarea in spatiul Schengen.

Raportul precizeaza ca aderarea Bucurestiului si cea a Sofiei la spatiul Schengen nu pot fi disociate si orice problema intampinata de unul dintre candidati il sanctioneaza si pe celalalt.

Romania si Bulgaria se lovesc, intre timp, si de opozitia Olandei care cere progrese efective in lupta impotriva coruptiei si dovedirea de catre aceste doua tari a capacitatii lor de a asigura controlul frontierelor lor cu tari terte.

„Olanda asteapta doua rapoarte pozitive consecutive care sa arate progrese substantiale si ireversibile privind combaterea coruptiei si a crimei organizate”, a amintit miercuri ministrul olandez pentru afaceri europene, Ben Knappen. „Vom vedea in luna iulie, cu raportul anual al Comisiei, daca asa stau lucrurile”, a adaugat Knappen, precizand ca Guvernul olandez va supune Parlamentului sau spre consultare acest raport.

Rapoartele intocmite de Comisia Europeana prezinta stadiul progreselor realizate in ceea ce priveste reformele in justitie si lupta impotriva coruptiei. Raportul de miercuri este un raport intermediar si pregatitor celui care urmeaza sa fie publicat in iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...