Noutati :

Bugetul Primariei Timisoara nu a ajuns in 2014? Nicolae Robu: am cheltuit chiar mai mult

9 ianuarie, 2015 - 03:24 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Specialistii Primariei Timisoara pregatesc bugetul pentru anul 2015. Inainte sa se apuce de treaba insa, consilierii locali au fost convocati pentru a rezolva problema excedentului bugetar pe anul trecut.

Potrivit primarului Nicolae Robu, in 2014, municipalitatea a cheltuit mai mult decat a incasat, insa le excedent se aduna si banii ramasi de acum doi ani.

„Am cheltuit in 2014 mai mult decat am incasat efectiv. Tinand seama ca am avut un report din 2013, per ansamblu, avem un excedent. Noi nu am cheltuit fara chibzuinta, ci am cheltuit stiind ca aveam si acel excedent din 2013. Mai ramanem cu un excedent dupa ce reacoperim deficitul, excedent care va putea folosit la sfarsitul anului viitor, de exemplu, sau pe parcursul anului. Excedentul rezulta din anii anteriori”, a explicat primarul Timisoarei.

Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca anul acesta s-a cheltuit mai mult cu 2 milioane de lei mai mult decat era prevazut in buget.

„Am folosit cu 2 milioane de lei mai mult decat era prevazut anul acesta, in buget. Noi am cheltuit toti banii si chiar mai mult decat am incasat efectiv, am incasat 109 milioane, dar am cheltuit si din excedentul pe care l-am mostenit din 2013, o parte. Dupa compensarile de rigoare, legea cere sa spui ce destinatie doresti sa dai excedentului. Am alocat sume pentru proiectele europene, mai avem o rezerva de casa, in situatiile in care vom putea ajunge sa nu facem incasari, sa recurgem la acei bani, sa cheltuim din ei si apoi la sfarsitul anului sa ii punem la loc”, a completat Robu.

Consilierii locali au fost convocati in sedinta pentru a lamuri situatia excedentului si a deficitului bugetar din anul 2014.

„Trebuie sa incheiem sub toate aspectele situatia financiar-contabila pe 2014. Per ansamblu, noi avem excedent bugetar, numai ca, la sectiunea de dezvoltare, daca facem diferenta intre incasarile facute efectiv in 2014 fara reportul pe care l-am avut din excedentul din 2013 si cheltuielile de dezvoltare facute in 2014 rezulta un deficit. Acel deficit a fost compensat din excedentul pe care il aveam, numai ca regulile economice impun aceste regularizari pe formula care se regaseste in proiecte. La sectiunea de functionare si acolo rezulta un deficit tot sub acest aspect ca diferenta de cat am incasat efectiv si cat am cheltuit efectiv, dar este una foarte mica, rotunjesc, de 400.000 de lei. Per ansamblu, nu avem nicio problema, pentru ca suntem intr-o situatie fericita cu un excedent financiar, numai ca trebuie aceste regularizari”, le-a explicat Robu consilierilor locali.

Proiectele de pe ordinea de zi – privind aprobarea utilizarii excedentului bugetar din anul 2014 si privind acoperirea definitiva din excedent a deficitului sectiunii de dezvoltare in anul 2014 – au fost aprobate in unanimitate de alesii locali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...