Bugetul judetului Timis, mai mare anul acesta cu 12%, la capitolul dezvoltare, fata de cel de anul trecut

TIMISOARA. La finalul lunii martie, judetul Timis va avea buget. Consilierii judeteni lucreaza in prezent la alcatuirea acestuia, iar in data de 27 martie, va fi supus votului final, in sedinta de plen.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat ca vor fi alocati aproximativ 200 de milioane de euro pentru capitolul dezvoltare, aici intrand mai ales proiectele de infrastructura.

Va fi o crestere de 12%, in medie, pentru zona de dezvoltare. Aici includem pe langa lucrari de infrastructura si inchiderea cercului privind centrul intermodal si posibilitatea de cumparare a 35 de hectare de teren. Am inclus suma necesara in buget si deja am discutat cu cei de la CFR„, a declarat Bojin.

Tot in capitolul dezvoltare vor fi cuprinsi si cei 500.000 de lei vcare vor fi alocati pentru Spitalul de Copii din Timisoara unde se va construi un nou corp de cladire. De asemenea, bani vor fi alocati si pentru Spitalul Judetean Timisoara unde va fi construit un heliport.

Avem promisiuni ca vom primi de la Bucuresti un elicopter pentru situatiile de urgenta, este o situatie mai delicata aici, asteptam un raspuns de la proiectanti deoarece acolo se construieste un institut pentru cercetare in oncologie care ar putea crea probleme pentru aterizare. Trebuie sa gasim o solutie pentru acest heliport„, a declarat Bojin.

O alta problema cu care se confrunta Consiliul Judetean Timis este cea a arieratelor, a datoriilor mai vechi de 90 de zile ale unor primarii.

Potrivit lui Bojin, 80 de primarii din judet, dintr-un total de o suta, nu pot functiona din venituri proprii. Patru dintre acestea sunt intr-o situatie mai alarmanta, in sensul ca au datorii foarte mari care trebuie sa fie acoperite cat mai curand posibil, pana in vara acestui an.

Avem cateva comune si orase care sunt in situatia delicata de a avea probleme datorita cuantumului mare al arieratelor. Este vorba despre Jimbolia cu arierate greu de stins, 47 miliarde lei vechi si un imprumut de 1 milion de euro. Jimbolia are un grad de indatoriare care nu ii mai permite sa ia imprumuturi. Si la Recas sunt arierate de 17 miliarde de lei vechi, iar la Liebling suma se ridica la 39 miliarde de lei vechi. E o suma mare care va trebui lichidata, sunt lucrari care sunt inca in executie, dar si sume mai vechi care trebuie achitate. La Jebel sunt arierate de 29 miliarde lei vechi, dear acolo s-a luat credit si probabil se va inchide datoria„, a declarat Bojin.

Presedintele CJT a mai spus ca unele primarii au raportat sume mai mari, ca arierate, insa dupa un control al Finatelor s-a dovedit ca edilii au incercat, prin aceasta metoda, sa obtina bani in plus de la autoritati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Timisenii sunt mandrii de un asa lider, ub om care nu a uitat de unde a plecat si munceste 25 de ore pe zi pentru binele oamenilor!

  2. Cu fiecare ocazie, Bojin confirma asteptarile noastre! Bravo domnule presedinte!

  3. Poate sa creasca bugetul cu cat vrea Bojin,oricum nu se va face nimic,unic scop in aceasta guvernare este profitul personal

  4. Asta chiar e comedie,12% mai mult la dezvoltare,cand guvernul a anuntat ca investitile in infrastructura si dezvoltare vor fi inghetate in 2013.Cred ca Titu se joaca Monopoly,totul doar pe hartie