Noutati :

Bugetul familiei se rotunjeste. Bunicii din Romania, platiti pentru a avea grija de nepoti

9 februarie, 2016 - 06:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Statul roman a pregatit o noua lege prin care vine in ajutorul romanilor. Bunicii care isi vor ingriji nepotii ar putea primi o mica suma de bani conform actului normativ pregatit de guvern.

Legea prevede ca dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, respectiv doi ani, bunicul care supravegheaza zilnic copilul, beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 0,5 ISR.

Acest drept se acorda numai daca ambii parinti au un loc de munca cu norma intreaga si daca copilul nu indeplineste conditiile pentru a fi inscris la gradinita, pe baza de cerere.

La momentul actual, in Romania se acorda indemnizatie pentru cresterea copilului persoanelor care in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului au realizat venituri profesionale supuse impozitului. Aceasta prevedere a condus la situatii in care persoane care au muncit 10 — 15 ani, dar in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului nu au lucrat sau au lucrat partial, nu pot beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, desi au contribuit zeci de ani la bugetul asigurarilor sociale, insa persoane care au muncit de-a lungul vietii doar cele 12 luni dinaintea nasterii copilului beneficiaza de aceasta indemnizatie.

Citeste mai multe: AICI



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...