Noutati :

Bugetarii au castigat in instanta drepturi salariale de 530 milioane lei, in patru luni

23 mai, 2011 - 08:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Bugetarii au castigat in instanta, in primele patru luni din 2011, drepturi salariale neplatite in valoare de 530 milioane lei. Suma va achitata esalonat de Guvern, pana in anul 2014 inclusiv, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta. Cifrele vor fi actualizate la momentul platii cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

Pana la finele anului trecut, drepturile salariale castigate in instanta de bugetari totalizau 7,4 miliarde lei. In prezent, suma totala care trebuie platita de la buget a ajuns acum la aproape 8 miliarde de lei, respectiv circa 1,5% din Produsul Intern Brut.

Intreaga suma este esalonata la plata pentru perioada 2012-2014, cand beneficiarii vor primi cate o treime din drepturile cuvenite in fiecare an.

„Avand in vedere obligatiile asumate de tara noastra prin acordurile negociate cu organismele financiare internationale in privinta tintei de deficit bugetar stabilite pentru acest an, dar si a importantei si volumului obligatiilor financiare concurente ale statului, masura esalonarii platii titlurilor executorii este nu numai urgenta, dar singura in masura a face posibila executarea integrala a titlurilor executorii”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...