Noutati :

Bugetarii ameninta cu greva generala in administratie si anunta ca ies in strada. Vezi ce ii nemultumeste!

22 octombrie, 2013 - 10:24 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Amenintari serioase la adresa Guvernului Romaniei. Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie va trece la proteste ce ar putea culmina cu declansarea grevei generale in administratia publica locala din Romania.

Sindicalistii sunt nemultumiti ca nu li s-au reintregit salariile taiate in vremea executivului Boc, asa cum promisese guvernul USL. Ei cer deblocarea posturilor vacante si plata orelor suplimentare precum si reacordarea sporurilor ce le-au fost suspendate.

Iata mai jos lista completa de revendicari formulate de functionari!

Lista de revendicări adoptată de Conferinţa  Naţională a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.)

1. Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, aşa cum a fost discutat şi negociat cu organizaţiile sindicale şi patronale.
2. Reîntregirea veniturilor salariale avute la 31 decembrie 2009.
3. Plata orelor suplimentare şi deblocarea posturilor vacante acolo unde este cazul.
4. Constituirea fondului de premiere în limita a 10% din fondul de salarii; acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii; acordarea sporurilor de până la 15% pentru personalul care participă în comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplină, comisia paritară, comisia de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor etc.
5. Promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, aşa cum a fost iniţiat de către un grup de senatori şi negociat cu F.N.S.A.
6. Trecerea pe grilele de salarizare, conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi modificarea articolelor privind drepturile de natură salarială şi nesalarială, cu precizarea nominală a acestora.
7. Promovarea unui act normativ prin care să se reglementeze plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri judecătoreşti irevocabile de îndată şi integral (şi nu eşalonat), în mod special pentru drepturile de natură salarială, precum şi în cazul concedierilor nelegale.
8. Urgentarea adoptării proiectului de modificare a Legii nr. 155/2010 a Poliţiei locale.
9. Analizarea posibilităţii aplicării cotei progresive de impozitare şi renunţarea la cota unică de impozitare.
10. Instituirea pensiei de serviciu pentru toţi bugetarii care sunt supuşi unor regimuri de incompatibilităţi stabilite prin legi speciale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Noi astialaltii care muncim ca voi sa puteti sta la un loc caldut pe un scaunel oferit de statul roman,ne bucuram ca cei care nu au alta ocupatie decat de a urmari ce au platit unii si altii la stat mai iau si o pauza…distractia va incepe atunci cand nu vor mai intra fonduri la buzunarelel statului pentru ca nu mai e de unde sau pentru ca pur si simplu nu mai vrem sa va platim statul in fund pe la birouri si nesimtirea cu care-i tratati pe cei care va platesc.