Buget record pentru programul Rabla in 2022. Modificarile anuntate de ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat joi, 13 ianuarie, ca programele ”Rabla” și ”Rabla Plus”, care vor incepe in februarie, vor avea anul acesta cel mai mare buget de la lansare, respectiv peste 1,2 miliarde de lei.

Ministrul a precizat ca pana la finalul lunii ianuarie va fi terminata analiza pe dosarele depuse anul trecut in vederea accesarii de vouchere prin cele doua programe.

Per total, au fost aprobate la finantare in jur de 80.000 de autoturisme care au fost cumparate deja sau vor fi cumparate prin Rabla Clasic si Rabla Plus. Este o crestere semnificativa fata de anii anteriori, pentru ca am suplimentat de doua ori bugetul celor doua programe, am ajuns la un buget de peste un miliard de lei pe anul 2021 si contributia programului pentru intinerirea parcului auto a devenit si mai importanta si mai mare prin acest buget. In 2022 vom lansa acest program la inceputul lunii februarie. Este, dupa multi ani, primul an cand programul se lanseaza la inceputul anului. (…) de asemenea, este prima data cand planificam implementarea celor doua programe pe trei ani”, a anuntat, joi, Tánczos Barna, citat de Ziare.com.

Pe de alta parte, anul acesta, programul vine cu o serie de modificari. Una dintre ele faptul ca pentru o masina cumparata pot fi predate spre casare doua autoturisme mai vechi de 15 ani.

Ministrul a anuntat ca anul acesta a fost crescut bonusul de casare, putandu-se ajunge la 16.500 de lei daca beneficiarul preda la casare doua autoturisme ambele mai vechi de 15 ani, el urmand a primi prima de 1500 de lei pentru emisii scazute si 3000 de pentru achizitionarea unei masini hibrid.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...