Noutati :

Budapesta, o splendoare aproape de Timisoara ce poate fi vizitata chiar si in week-end! Vezi cat costa intrarile la principalele obiective turistice in Budapesta!

9 octombrie, 2011 - 10:10 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TURISM
1

Parlamentul din Budapesta, Podul cu lanturi, care leaga Buda de Pesta si multe alte obiective sunt de vizitat la doar cateva sute de kilometri de Timisoara. Budapesta este o destinatie pentru toate buzunarele.

Grupurile pot vizita Parlamentul Ungariei din Budapesta numai cu rezervare prealabila. Rezervarile pot fi facut in timpul cat este deschis departamentul de turism. Vizitatorii individuali nu au nevoie sa isi faca rezervare in avans. Biletele se pot gasi la poarta din Piata Kossuth.

Biroul de vanzare a biletelor sunt deschise zilnic intre orele 8 si 16. Cetatenii Uniunii Europene pot vizita Cladirea Parlamentului, gratuit daca fac dovada nationalitatii lor. Pentru cetatenii din afara Uniunii Europene biletele costa 2.640 de forinti si 1.320 de forinti pentru studenti. In timpul sedintelor parlamentare si receptiilor oficiale, tururile turistice nu sunt posibile.

Habsburgii au realizat cel mai important loc strategic pe dealul Gellert si au construit o fortareaza in varful dealului dupa ce au suprimat revolutia din 1848 si razboiul de independenta. Pentru a intra in muzeul din Citadela taxa este 300 de forinti.

Bastionul Pescarilor, care nu trebuie ratat, este deschis zilnic 24 de ore din 24.Taxa de intrare este de 200 de forinti

Biserica Matthias, cu acoperisul sau distinct, multicolor, si cu spirala sa gotica, biserica este una dintre cele mai bine cunoscute structuri din Budapesta, acesta fiind locul unde regii natiunii au fost incoronati si unde s-a casatorit regele Matthias. Astazi, biserica continua sa desfasoare Slujba Maselor, la fel ca si concerte, recitaluri singulare sau ale corului datorita magnificei sale acustice. Biserica este deschisa zilnic de la 9 la 18, iar pretul de intrare este de 400 de forinti.

Un alt loc din Budapesta care trebuie vizitat de orice turist este Piata Eroilor. Pentru intrarea in aceasta piata nu se percepe nicio taxa.

Podul cu lanturi a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Podul are o lungime de 375 de metri si o latime de 16 metri. Distanta dintre picioare este de 202 metri.


Vizitele in Basilica includ vizitarea Capelei si a Sfintei maini drepte a Sfantului Stefan, trezoreria, privelistea panoramica de pe cupola (doar intre 1 aprilie si 31 octombrie). Preturile pentru vizitarea acestui obiectiv este cuprins intre 1.600 si 400 de forinti, in functie de locatiile vizitate.

Opera din Budapesta e un obiectiv turistic ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita.

Marea Sinagoga este deschisa intre orele 10 si 16, iar la sfarsit de saptamana intre orele 10 si 15. Pretul pentru intrarea in sinagoga este de 1200 forinti iar pentru studenti de 700 de forinti. La muzeul evreiesc intrarea este gratuita cu Budapesta Card. In interiorul Sinagogii trebuie sa purtati un kipah sau yarmulke. Orice vizitator primeste imbracamintea specifica la intrare.

Situata pe Dunare, Insula Margareta are o lungime de 2,5 km si este un obiectiv turistic ce atrage o multime de turisti. Circulatia cu mijloace de transport motorizate este interzisa pe insula (exceptie face o singura linie de autobuze si masinile de politie); acest lucru ce pare sa fi fost o decizie extrem de inteleapta deoarece insula Margareta a devenit principalul loc de recreere din Budapesta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Azi mi-am luat bilete la 104 euro de la flysky.ro. Abia astept sa vizitez acest oras superb.