Bucatarie inchisa din cauza mizeriei si amenzi de 90.000 de lei in mai multe camine de batrani din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Au fost luate la verificat centrele de batrani, dar si cele pentru copii cu deficiente neuropsihiatrice , in luna octombrie.

CITESTE SI: Primaria Timisoara cumpara inca 240 de cosuri de gunoi. Licitatie de aproape 200.000 de euro

Inspectorii DSP Timis au verificat daca sunt respectate regulile privind igiena si daca pacientii sunt ingrijiti asa cum trebuie.

In luna octombrie, inspectorii Serviciului Control in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica a judetului Timis au desfasurat o actiune tematica de control privind verificarea respectarii conformitatii centrelor rezidentiale pentru copii/tineri cu deficiente neuropsihiatrice si centrelor rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice„, transmit reprezentantii DSP Timis.

In total, au fost facute 12 controale, 7 in centrele pentru copii si 5 in camine pentru batrani din Timisoara, Lugoj, Sacalaz si Dumbravita. Inspectorii au constatat ca micutii sunt ingrijiti asa cum trebuie, in cazul centrelor pentru batrani, situatia nu a fost asemanatoare. Au fost date 4 amenzi, in valoare de 90.000 de lei si un avertisment, iar bucataria uneia dintre locatii a fost inchisa, din cauza mizeriei.

La centrele pentru persoane varstnice, actiunea tematica s-a soldat cu aplicarea unui numar de 5 sanctiuni contraventionale, constand in 4 amezi in valoare totala de 90.000 lei, un avertisment, precum si o suspendare temporara a activitatii blocului alimentar din cadrul unui centru rezidential pentru varstinici, pana la remedierea deficientelor. Totodata au fost emise si recomandari cu termene de recontrol„, adauga DSP Timis.

Ca masuri suplimentare, inspectorii DSP au cerut centrelor sa isi achizitioneze produse dezinfectante conforme cu legislatia si inscrierea personalului la cursuri fundamentale de igiena.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...