Bucata de strada din nordul Timisoarei care se largeste la 4 benzi, va avea un sens giratoriu si piste de biciclete. Va costa 2 milioane de euro

TIMISOARA. Are bani alocati in bugetul local si tocmai i-a fost incheiat studiul de fezabilitate. O bucata de strada din nordul Timisoarei ar putea intra in santier in acest an.

CITESTE SI: Cel mai tare Aquapark din Europa de Est, la Timisoara, are primii bani prevazuti in proiectul de buget pe 2018 

Este vorba de un tronson de 800 de metri de pe strada Grigore Alexandrescu, intre Calea Torontalului si Calea Aradului.

Studiul de fezabilitate a fost intocmit de o firma din Oradea si va fi supus aprobarii consilierilor locali in urmatoarea sedinta in plen.

Avand in vedere urbanizarea intensa si dezvoltarea zonelor de locuinte, volumul traficului de autovehicule a crescut in mod considerabil, astfel ca in anumite perioade ale zilei, capacitatea de circulatie a drumului este depasita, traficul desfasurandu-se anevoios. Ca urmare, investitia care face obiectul acestui studiu de fezabilitate are ca obiectiv general amenajarea si modernizarea strazii Grigore Alexandrescu pe tronsonul dintre Calea Torontalului si Calea Aradului prin realizarea strazii cu doua benzi de circulatie pe sens, amenajare trotuare, piste de biciclete si realizarea unei intersectii tip sens giratoriu la intersectia cu Torontalului„, se arata in raportul de specialitate ce insoteste proiectul de hotarare.

Pe langa largireala 4 benzi, noul sens giratoriu si amenajarea de piste de biciclete, vor fi facute si locuri de parcare si spatii verzi.

Valoarea totala a investitiei este de 9.486.544 de lei, cu TVA, adica putin peste 2 milioane de euro, bani de la bugetul local.

Lucrarea ar trebui sa dureze 10 luni, potrivit specialistilor.

Odata aprobat studiul de fezabilitate, se va trece la etapa finalizarii documentatiilor si mai apoi la organizarea licitatiei pentru executia lucrarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. robetele spune:

  pe strada aia nu exista trotuar si se merge pe jos prin bezna, ca iluminarea este inexistenta

 2. O timisoreanca spune:

  ” ar putea începe in acest an ” deci ar putea începe in 31 dec 2018 …

 3. Geta Bioenergeta spune:

  Cine a fost INTELIGENTUL care a proiecat aceasat strada, care la doar cel mult 5 ani de la finalizarea ei se largeste acum la 4 benzi. Inca din 2009 se construiau o multime de blocuri in zona, proiectantul lu’ peste nu si-a imaginat ca o strada cu o banda pe sens, care leaga intre ele 2 strazi ultraglomerate de la intrarea in oras, nu va face fata traficului?

 4. M spune:

  De ce nu se face centura intre Aradului si Torontalului?

 5. Bogdy spune:

  sper doar sa fie facut cum trebuie .. sa nu se sparga tot in 2 ani din lipsa de fundatie si calitate indoielnica

 6. cosva spune:

  Iara vrajeala lui Lae cu „piste de biciclete” , mai mult ca sigur va avea tot atatea piste de biciclete cate a facut pe drumul largit de la iesirea din oras spre Dumbravita… Atata poate omul , atata face , adica multa vrajeala si zgomot.