Bruxelles – un oras colorat, aranjat la patru ace

Capitala Belgiei si capitala a Europei unite, orasul Bruxelles, nu este tocmai o destinatie cunoscuta pentru turistii romani. De obicei, agentiile de profil ofera acest oras la pachet cu alte tari, de obicei Olanda si Luxemburg. Bruxelles este un oras cosmopolit, adresat mai degraba celor tineri si dornici sa savureze traditionalele beri belgiene in pestritele pub-uri. Bruxelles inseamna, in primul rand, un conglomerat de culturi din intreaga Uniune Europeana, caci aici se decid politicile sociale si economice, iar populatia este formata din reprezentanti ai tuturor celor 27 de tari membre UE, precum si multi africani si arabi. Punctele de atractie sunt, in capitala Belgiei, doua din principalele institutii europene: Parlamentul si Comisia Europeana. Acestea sunt construite intr-o zona relativ apropiata de centrul burgului, la 40 de minute de mers pe jos, in apropiere de Piata Schumann. Ambele obiective au acces si pentru grupurile de vizitatori interesati sa vada unde se decide soarta europenilor. Daca nu sunteti curiosi de aceste aspecte, veti petrece, cu siguranta, mult timp in Grand Place, una din cele mai frumoase zone centrale europene, un melanj de cladiri vechi, in stil baroc, cu fatade filigranate si poleite cu aur. Piata a fost aproape in intregime distrusa de francezi in 1695, dar apoi a fost reconstruita de catre breslele orasului in mai putin de cinci ani. In Grand Place, la fiecare doi ani, la mijlocul lui august, se asterne un covor de flori care lasa amintiri de nepretuit turistilor. Iarna, este locul de organizare a targului de Craciun. Piata nu va fi lipsita de evenimente niciodata. Aici este si locul unde veti gasi magazinele de suveniruri, terase cochete, la preturi peste medie, asa cum este in orice piata centrala europeana. Pe stradutele laturalnice, inguste, este zona restaurantelor. Scoicile si fructele de mare sunt felurile cele mai degustate de turisti. Nu ratati nici delicioasele ciocolaterii. Lumea excentrica din Bruxelles si traiul libertin se vede si prin faptul ca prostitutia este legalizata. in spatele Garii de Nord, la doi pasi de hotelurile de lux Sheraton sau Hilton, veti gasi „Rue Rouge”, similar Cartierului Rosu din Amsterdam. La Bruxelles, pe Aarschottstraat, est-europencele isi asteapta clientii in vitrinele luminate de neoane. Curiosii vor putea intra in dormitoarele amenajate dupa perdele daca vor achita minimum 25 de euro. [nggallery id=28]


Cum sa ajungi la Bruxelles din Timisoara

Cu avionul e cea mai simpla metoda, dar trebuie sa stiti ca nu sunt legaturi directe, ci prin Munchen sau Viena. Un taxi v-ar costa peste 30 de euro. Transportul in oras este „la ceas” si este asigurat de autobuze, tramvaie si metrou. Pentru un abonament de trei zile, pretul este de 9,50 euro. La Bruxelles trebuie sa va asteptati mai mereu la temperaturi oscilante si la fenomene meteorologice neprielnice pentru o plimbare.

Capitala Belgiei si capitala a Europei unite, orasul Bruxelles, nu este tocmai o destinatie cunoscuta pentru turistii romani. De obicei, agentiile de profil ofera acest oras la pachet cu alte tari, de obicei Olanda si Luxemburg. Bruxelles este un oras cosmopolit, adresat mai degraba celor tineri si dornici sa savureze traditionalele beri belgiene in pestritele pub-uri. Bruxelles inseamna, in primul rand, un conglomerat de culturi din intreaga Uniune Europeana, caci aici se decid politicile sociale si economice, iar populatia este formata din reprezentanti ai tuturor celor 27 de tari membre UE, precum si multi africani si arabi.

Punctele de atractie sunt, in capitala Belgiei, doua din principalele institutii europene: Parlamentul si Comisia Europeana. Acestea sunt construite intr-o zona relativ apropiata de centrul burgului, la 40 de minute de mers pe jos, in apropiere de Piata Schumann. Ambele obiective au acces si pentru grupurile de vizitatori interesati sa vada unde se decide soarta europenilor.

Daca nu sunteti curiosi de aceste aspecte, veti petrece, cu siguranta, mult timp in Grand Place, una din cele mai frumoase zone centrale europene, un melanj de cladiri vechi, in stil baroc, cu fatade filigranate si poleite cu aur. Piata a fost aproape in intregime distrusa de francezi in 1695, dar apoi a fost reconstruita de catre breslele orasului in mai putin de cinci ani. In Grand Place, la fiecare doi ani, la mijlocul lui august, se asterne un covor de flori care lasa amintiri de nepretuit turistilor. Iarna, este locul de organizare a targului de Craciun. Piata nu va fi lipsita de evenimente niciodata. Aici este si locul unde veti gasi magazinele de suveniruri, terase cochete, la preturi peste medie, asa cum este in orice piata centrala europeana. Pe stradutele laturalnice, inguste, este zona restaurantelor. Scoicile si fructele de mare sunt felurile cele mai degustate de turisti. Nu ratati nici delicioasele ciocolaterii.

Lumea excentrica din Bruxelles si traiul libertin se vede si prin faptul ca prostitutia este legalizata. in spatele Garii de Nord, la doi pasi de hotelurile de lux Sheraton sau Hilton, veti gasi „Rue Rouge”, similar Cartierului Rosu din Amsterdam. La Bruxelles, pe Aarschottstraat, est-europencele isi asteapta clientii in vitrinele luminate de neoane. Curiosii vor putea intra in dormitoarele amenajate dupa perdele daca vor achita minimum 25 de euro.


Cum sa ajungi la Bruxelles din Timisoara

Cu avionul e cea mai simpla metoda, dar trebuie sa stiti ca nu sunt legaturi directe, ci prin Munchen sau Viena. Un taxi v-ar costa peste 30 de euro. Transportul in oras este „la ceas” si este asigurat de autobuze, tramvaie si metrou. Pentru un abonament de trei zile, pretul este de 9,50 euro. La Bruxelles trebuie sa va asteptati mai mereu la temperaturi oscilante si la fenomene meteorologice neprielnice pentru o plimbare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.