Broaste testoase protejate, salvate dintr-un parc din Timisoara. Unde au fost transferate de Garda de Mediu. Foto

TIMISOARA. 3 broscute testoase, dintr-o specie protejata de lege, au fost observate de o timisoreanca in iazul artificial din Parcul Padurice. Temandu-se sa nu moara de foame, pentru ca in helesteu nu sunt decat niste pesti ornamentali, aceasta a alertat Garda de Mediu.

CITESTE SI: Traficanti ridicati din asternuturi de mascati, operatiune de amploare a DIICOT. 29 de perchezitii in Timis si Caras-Severin 

Angajatii Garzii de Mediu Timis au venit in parc si au preluat broastele din specia Emys orbicularis, pe care, mai apoi, le-au eliberat in mlastinile de la Satchinez.

Angajatii Garzii de Mediu atrag atentia ca „este interzisă capturarea sau uciderea speciilor de fauna salbatica, comertul cu exemplare din speciile prevazute in anexele la Regulamentul (CE) nr. 338/97 al Consiliului din 9 decembrie 1996 privind protectia speciilor, faunei si florei salbatice si constituie infractiune in conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice„.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Paul spune:

  Întreb și eu pentru retardații de la Garda de Mediu… țestoasele se transportă în cutii de carton?

 2. Andreea spune:

  Felicitări doamnei pentru inițiativă!!!

 3. Dan A. spune:

  Intrebarea e: cine le-a pus acolo? Sunt destul de mari si sunt trei, e greu de crezut ca cineva le-a avut acasa si a vrut sa scape de ele. Cel mai probabil cineva din administratia parcului.

 4. Man Ioan spune:

  Anul trecut au fost prezente toată vara și toamna în acest bazin și erau admirate de către copiii care se plimbau prin parc.