British School a devenit prima scoala autorizata sa sustina examenul de Bacalaureat International din afara Capitalei

TIMISOARA. British International School of Timișoara devine prima școală din afara Bucureștiului acreditată pentru susținerea examenului de Bacalaureat Internațional. British International School of Timișoara se alătură unei comunități globale de școli care își asumă rolul de a-și pregăti elevii pentru a fi primiți în orice universitate din lume, Bacalaureatul Internațional fiind recunoscut atât de universitățile din România cât și la nivel global.

British International School of Timisoara pune educația elevilor și oportunitățile ce li se vor deschide odată cu începerea studiilor superioare pe primul loc. Educația oferită de modelul britanic respectă cele mai înalte standarde din lume, la ora actuală, fiind vorba de un sistem performant dovedit, recunoscut internațional. Totodată, apartanența la sistemul educațional britanic oferă elevilor garanția și posibilitatea de a continua același mod riguros de pregătire oriunde în lume.

Obținerea autorizației de a organiza examenul și a oferi Dimploma de Bacalaureat Internațional este rezultatul unui proces riguros de analiza din partea unei comisii internaționale.

Diploma de Bacalaureat International este o recunoaștere de top la nivel educațional international și o dovadă concretă a faptului că sistemul educational promovat de British International School of Timișoara este unul recunoscut, care pregătește copiii pentru provocările viitorului, se concentrează pe stimularea gândirii critice și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, stimulează curiozitatea și dezvoltă un apetit sănătos pentru învățare și excelență.”, subliniază Ciprian Țiplea, director British International School of Timișoara.

Programul de Bacalaureat International este un program de educație echilibrat și provocator din punct de vedere academic, cu examene finale riguroase, care pregătește elevii pentru un parcurs academic universitar de success. A fost conceput pentru a aborda bunăstarea intelectuală, socială, emoțională și fizică a elevilor, care se aliniază cu viziunea școlii. Ariile de dezvoltare constau din studiul limbii și literaturii, studiul limbilor străine, științe, matematică, studiul societății și a individului și arte.

Obținerea dreptului de a oferi Diploma de Bacalaureat Internațional vine la scurt timp după acreditările COBIS și Cambridge, care au concluzionat ca British Internațional School of Timișoara îndeplinește standardele prevăzute pentru o școală înternațională cu curiculum britanic. Dintre acestea amintim prioritatea școlii de a recruta personal academic calificat, mediul propice învățării, facilitățile puse la dispoziție și siguranța copiilor, angajamentul și sprijinul oferit de membrii boardului școlii, caracterul proeminent britanic și promovarea unei comunități de tip internațional.

British International School din Timișoara intenționează să dezvolte în continuare campusul din zona Aradului, primul campus școlar nou construit dupa 1989 în Timișoara, care are deja o mulțime de facilități precum laboratoare dotate la standarde ridicate, bibliotecă, sală de sport și spectacole, terenuri de sport, propriul parc. Capacitatea școlii va urma să crească până la 900 de elevi. De altfel, această dezvoltare este necesară deoarece numărul cererilor din partea părinților depășește capacitatea actuală a școlii.

Despre Bacalaureatul Internațional

Bacalaureatul International este o programa academică ce durează 2 ani, care pregătește elevii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani pentru studiile universitare și mai departe pentru viață.

Obiectivul programei pentru elevi este:

  • dezvoltarea fizică, intelectuală, emoțională și etică;
  • îmbogățirea cunoștințelor studiind 6 materii din arii curiculare diferite;
  • dobândirea unei atitudini pozitive asupra învățării, care îi va pregati pentru studiile superioare ;
  • studiul a cel puțin 2 limbi straine ceea ce duce la dezvoltarea înțelegerii culturilor diferite;
  • realizarea unor conexiuni între disciplinele tradiționale explorarea naturii cunoștințelor prin intermediul cursului unic de Teoria cunoașterii (Theory of Knowledge) inclus in programă;
  • înțelegerea în profunzime a unei arii de interes academic prin intermediul viziunii a mai multor discipline in cadrul eseului extins (Extended Essay);
  • dezvoltarea personală și interpersonală prin CAS (Creativity, Action, Service). 

Despre British International School of Timișoara

British International School of Timișoara a introdus o nouă viziune în educația preuniversitară din zona de vest a țării. În prezent, peste 420 de elevi de diferite naționalități beneficiază de serviciile școlii. Sistemul educațional propus își are rădăcinile în Marea Britanie și este recunoscut la nivel internațional pentru modul armonios și pragmatic în care imbină un curriculum academic de înalt nivel cu un program extracurricular bogat. Astfel, copiii dezvoltă cunoștințe generale, înțeleg aplicarea practică a acestora, își dezvoltă aptitudini pe anumite domenii în funcție de abilitățile și pasiunile pe care și le descoperă și au, totodată, un divers program care îi dezvoltă din punct de vedere social, emotional și cultural. British International School of Timișoara este acreditată de Council of British International Schools (COBIS), diploma de platină pentru o școală de acest gen, și are un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...