Brazilia se pregateste de pe acum pentru Jocurile Olimpice 2016. Vezi cum va arata Parcul Olimpic!

Mai sunt patru ani pana la urmatoarea Olimpiada de vara, dar brazilienii, organizarii jocurilor, au inceput pregatirile. Desi pare ca ar mai fi timp destul, sunt deja intr-o cursa contracronometru.

Autoritatile braziliene vor demara in curand lucrarile la parcul care va gazdui in 2016 Jocurile Olimpice de vara. Acestia au deja proiectul stiului olimpic, conceput de AECOM, firma care s-a ocupat si de proiectul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Parcul olimpic va fi amenajat pe fostul circuit de Formula 1 al Braziliei, intr-un triunghi de 120 de hectare de teren.

Parcul nu va include insa si un stadion olimpic, pentru competitiile de atletism si meciurile de fotbal urmand sa fie folosite „Maracana” si arena „Joao Havelange”.

Centrul de presa va putea gazdui 20.000 de jurnalisti, iar tot in parcul olimpic vor fi si satele sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice si la Jocurile Paralimpice.

Competitiile se vor desfasura in 34 de locatii din parcul olimpic, 18 dintre acestea, printre care velodromul si sala pentru sporturi acvatice. fiind deja functionale, si avand nevoie doar de mici retusuri.

Echipa de arhitecti nu se gandeste doar la planurile pentru 2016, ci si la ce se va putea face ulterior cu constructiile temporare din parcul olimpic. „Avem cateva idei interesante privind transformarea constructiilor temporare in scoli, de exemplu”, a punctat Bill Hanway, director executiv de operatiuni al AECOM.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.