Bravo! Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara, primii intr-o competitie internationala

TIMISOARA. Echipele UPT, cele mai bune la hard&soft. Doua echipe de studenti de la Universitatea Politehnica Timisoara au participat, la sfarsitul lunii octombrie, la Concursul International Studentesc Hard&Soft 2019 de la Novi Sad, Serbia, unde au urcat pe cele mai inalte trepte ale podiumului. Competitia a avut loc la Facultatea de stiinte Tehnice din Novi Sad, iar finala competitiei la Cladirea Centrala a Universitatii Novi Sad.

Universitatea Politehnica Timisoara a participat cu o echipa de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale si una de la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Echipele au avut de conceaput un algoritm care, pe baza unui semnal de iesire audio de la un computer sau un telefon mobil, sa recunoasca sensul unei propozitii. Dupa recunoasterea sensului propozitiei a fost necesar sa trimita cuvantul potrivit unei platforme IoT, iar ulterior, de pe platforma IoT, simbolul corespunzator trebuia trimis catre o placa multimedia.
La finalul competitiei, reprezentantii UPT s-au clasificat pe primele doua locuri, dupa cum urmeaza: echipa Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, compusa din Gabian Butean, Valentin Tirziu, Elisei Ilies si Pavel Sergiu, coordonati de Syilard Bularka, au ocupat locul I, iar echipa Facultatii de Automatica si Calculatoare, formata din Adrian Ionut tucudean, Adrian George Borsa, Liviu Aniel Alexa si Andrei Cristian Matraguna, s-a clasat pe locul al II-lea. indrumatorii echipelor au fost Szilard Bularka si Septimiu Mischie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.