Noutati :

BRAVO! Oameni de toata isprava. Ce-au facut zeci de localnici dintr-o comuna mare din Timis?

1 aprilie, 2017 - 03:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
8

TIMIS. Isi iubesc nespus comuna in care traiesc si cred cu tarie in zicala ca ‘omul sfinteste locul’. Sta marturie actiunea pe care zeci de localnici au pus-o la cale in asezarea lor.

CITESTE SI: Aproape 10.000 de oameni s-au uitat la INTERVIURILE TIMISOAREI, prima emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook in Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro 

Vorbim de locuitorii frumoasei comune Dudestii Vechi care au raspuns unui apel lansat in comunitate si, cu mic cu mare, s-au adunat sambata sa faca curatenie.

Au venit elevi, tineri, dascali, angajati de la primarie care, inarmati cu saci, au adunat gunoaiele si au umplut aproape 200 de saci intr-o singura dimineata.

Elevi, dascali, reprezentanti ai primariei si subsemnatul am participat la traditionala actiune de curatenie a comunei noastre : Eko Bišnov. Zonele de actiune au fost „Hipčvata most” si cimitirul evreiesc. La Actiune au participat in jur de 60 persoane si s-au strans 170 saci de gunoaie. Consideram actiunea o reusita, desi mai este mult de adunat pana cand se va transforma intr-o zona placuta si curata. Ne-am propus sa revenim peste o luna si sa continuam curatirea acestor zone. Multumim pentru sprijin tutror celor care s-au implicat!„, a scris Ivan Vasilchin, un localnic din Dudestii Vechi, care a si ilustrat cu mai multe poze vrednicia oamenilor.

Mai multe despre acesti banateni harnici AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Cei ce au aruncat gunoaiele acolo, nu sunt pedepsiti?
  De ce in Romania oamenii de la tara nu participa la voluntariat ?
  De ce primariile si preotii nu le insufla si nu le spun ca e o DATORIE morala , cetateneasca, de suflet , de respect, exemplu pentru copiii lor, de oameni gospodari? Ca satul ala , fiecare casa , sant ii reprezinta ?

  • E vorba de puțină manipulare totuși… Toți adulții din poze sunt angajați ai primăriei și membrii PNL. Pe de altă parte acțiunea a avut loc sâmbătă și deci teoretic în timpul lor liber… Cât despre minorii puși la muncă… parcă nu era voie. Discutabil.

 2. Ar trebui o data pe an in fiecare localitate, sa se adune sa oameni sa curatam tara asta de gunoaie.

  • curățenia ar trebui începută din parlament.

  • Sau mai bine ne-am civiliza si nu am arunca.Gunoaiele alea nu cad din cer.

 3. Ar trebui dat amenzi celor care nu’si curata in fata caselor sau grunturilor.

 4. secolul 21 ….”curatenie unde locuiesti” stire de „prima pagina”!?!?……..secolul 22 „Breaking News” FRONT PAGE! „Gheorghe din cucuieti vechi” a folosit pentru a treia ora consecutiv obiectul numit …periuta de dinti!
  HOW ABOUT: Sa construit o scoala noua si moderna, o clinica noua, un pod nou , un drum nou……..??

 5. Sorine, nu stiu cine esti, posibil un simpatizant al fostei administratii, dar cu siguranta stii ca eu nu sunt membru PNL si nici angajat al primariei, in fapt asa cum am mentionat pe pagina au fost doi reprezentanti ai primariei, ceilalti, in afara de mine au fost dascali ai liceului din localitate, nu vad unde e manipularea ?!? dar de educatie ai auzit ? sau de voluntariat? toate societatile civilizate sau ridicat si cu voluntariat. Mai mult, scolile din vestul Europei scot copii la „munca”. De rea vointa si comentarii doar asa ca sa ne aflam in treaba e plina tara asta. Ca o paranteza,pentru cei ce nu cunosc localitatea, acele zone au devenit gropi de gunoi in anii 90 si de atunci incoace s-a tot aruncat. Prin 2009 s-au interzis gropile de gunoi altele decat cele autorizate dar acele zone au ramas in abandon. Bineinteles ca prostul obicei si lipsa de educatie nu se pot corecta peste noapte. Am tot intreprins actiuni an de an, dar nu s-a facut o eradicare totala si interventie masiva cu utilaje pana in aceasta primavara, si odata cu nivelarea zonei s-au plantat pomi. Consider o datorie morala in a ne implica activ in viata societatii. Primaria suntem noi toti, nu doar primarul si cei 13. Nu este prima actiune de felul acesta. „Eko Bisnov” are o istorie de vreo 10 ani, s-a facut si in vremea fostului primar Nacov si vom continua cu astel de actiuni si in viitor. Cand am avut posibilitatea am rasplatit participantii cu tricouri inscriptionate, uneori cumparate di banii proprii. Despre carcotasi numai de bine, gurile rele n le poti opri oricum, asa ca noi vom continua cu actiunile de voluntariat indiferent de culoare politica, Consider ca inainte de toate ar trebui sa fim cetateni responsabili !
  Cu respect, Ivan Vasilcin.